Revisionsrapport: Ingen begrænsninger på Naalakkersuisuts benzinkort

Der er ingen begrænsninger på de benzinkort, som medlemmer af Naalakkersuisut får udleveret. Det fremgår af en revisionsrapport fra Deloitte.
Skrevet af Kenneth Elkjær
16. oktober 2018 09:41

Naalakkersuisoq Doris J. Jensens benzinkort er blevet brugt flittigt i 2017. Det fremgår af den undersøgelse, Deloitte har foretaget af hendes benzinkort i forbindelse med en sag om misbrug af kortet. 

Hele 91 gange blev kortet brugt fra 1. januar til 30. september 2017. Det er gennemsnitligt 10 gange om måneden ifølge statsautoriseret revisor Bo Colbe, som har stået for undersøgelsen, der blev bestilt af naalakkersuisoq Doris J. Jensen i efteråret 2017. Hun bestilte undersøgelsen, da hun konstaterede, at hendes benzinkort var blevet misbrugt til at tanke en båd.

Det fremgår ikke af Deloittes undersøgelse, hvor mange af de 91 tankninger, der er sket i forbindelse med misbruget af Doris J. Jensens benzinkort, men revisoren slår fast, at misbruget mindst beløber sig til 6855 kroner.

LÆS OGSÅ Demokraterne venter i benzinkort-sagen

Revisor Bo Colbe konstaterer i sin undersøgelse, at kortet generelt har været flittigt brugt gennem hele året:

- Det er vanskeligt at definere et 'normalforbrug', men det realiserede forbrug indikerer dog et betydeligt antal kørte kilometer, skriver revisor Bo Colbe fra Deloitte.

Men der findes ingen begrænsinger for forbruget på de benzinkort, der bliver udleveret til medlemmer af Naalakkersuisut.

- Der er som nævnt ikke fastsat begrænsninger for brugen af kortet, hvorfor brugen af optankningskortet ikke i sig selv kan siges at være i strid med gældende regler.

Han anbefaler derfor, at der bliver lavet 'nærmere rammer for brug af optankningskort'. På trods af de manglende begrænsninger slår Bo Colbe dog fast, at:

- Uagtet at det ikke fremgår eksplicit af et konkret regelsæt må det antages, at optankningskortet kun må anvendes til dette formål (tankning af bil, red.).

LÆS OGSÅ Kielsen vil ikke dømme i benzinkortsagen endnu

I efteråret 2017 anmeldte Departementet for Kultur, Kirke og Uddannelse en person for at have misbrugt kortet. Vedkommende betalte 6855 kroner tilbage, men senere blev politiets sigtelse mod vedkommende droppet.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut-benzinkort blev misbrugt til optankning af båd