Foto: KNR

Naalakkersuisut-benzinkort blev misbrugt til optankning af båd

Et benzinkort udleveret til daværende naalakkersuisoq Doris J. Jensen blev misbrugt til at tanke benzin på en båd. Det skriver Sermitsiaq.ag.

Sermitsiaq.ag har fået aktindsigt i en redegørelse fra revisionsfirmaet Deloitte, som daværende naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Doris J. Jensen selv bestilte vedrørende misbrug af et benzinkort, der var blevet udleveret til hende.

Ifølge rapporten har kortet ligget i Doris J. Jensens tjenestebil sammen med adgangskoden. Doris J. Jensen har forklaret, at en person uden for hendes husstand har misbrugt kortet. 

Denne person har tilbagebetalt 6.855,55 kroner. Ifølge rapporten er det udelukkende det beløb, som er blevet brugt ved tankning fra en benzinstander, der kun bruges til optankning af både.

Misbruget kan være endnu større

Misbruget kan derfor være endnu større, angiver revisionsfirmaet:

- Det fremgår endvidere af flere fakturaer, at der blandt andet er sket optankning ved "bilstandere", hvor påfyldning andrager 75 liter benzin og andre gange under 25 liter benzin, skriver Bo Colbe, statsautoriseret revisor fra Deloitte ifølge Sermitsiaq.ag.

LÆS OGSÅ Qujaukitsoq afviser rygter om misbrug af benzinkort

Revisoren gør her opmærksom på, at Doris J. Jensens tjenestebil kun har en tankkapacitet på 60 liter.

Sagen om misbrug af benzinkortet kom frem på baggrund af et paragraf 37 spørgsmål fra Inatsisartutmedlem Tillie Martinussen fra Samarbejdspartiet.

Sigtelse blev frafaldet

Hun ville vide, om der er verserende sager mod medlemmer af Naalakkersuisut for misbrug af offentlige midler. Det blev afvist af Naalakkersuisoq for finanser Vittus Qujaukitsoq. Men naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale anliggender og Justitsområdet Doris J. Jensen gav i svaret en kort redegørelse om misbrug af et benzinkort, som var udleveret til hende.

Ifølge Doris J. Jensen er det en person uden for hendes husstand, som har misbrugt kortet. Personen blev politianmeldt, men politiet frafaldt senere sigtelsen, fordi politiet mente, at en sag næppe ville føre til en dom.

Ifølge Doris J. Jensens svar til Tillie Martinussen har hun orienteret Inatsisartuts revisionsudvalg om sagen to gange i november 2017.

Doris J. Jensen oplyser til KNR, at hun har givet alle informationer til Naalakkersuisut, Deloitte og politiet, og at hun vil give dem arbejdsro til revisionsmyndighederne kommer med en redegørelse omkring slutningen af november. Hun ønsker derfor ikke at stille op til interview om sagen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt