Demokraterne venter i benzinkort-sagen

Demokraterne vil vente på undersøgelsen af benzinkort-sagen, før de offentligt tager stillingen til den. Det siger Demokraternes formand, Niels Thomsen, til KNR.
15. oktober 2018 13:39

- Jeg vil gerne gøre det klart, at vi ikke har modtaget en rapport, fordi revisionsudvalget stadig arbejder med sagen. Og derfor kan vi endnu ikke sige, om der er begået noget ulovligt. Det kan vi se, når vi får rappporten, siger Niels Thomsen.

Doris J. Jensen er i øjeblikket centrum for en sag om misbrug af et benzinkort, der blev udleveret til hende i sin egenskab af naalakkersuisoq.

LÆS OGSÅ Kielsen vil ikke dømme i benzinkortsagen endnu

Doris J. Jensen anmeldte selv misbruget af hendes benzinkort i efteråret 2017 og bestilte selv en rapport om sagen fra revisionsfirmaet Deloitte.

Inatsisartuts revisionsudvalg begyndte i 2017 at behandle sagen, men blev afbrudt på grund af valget til Inatsisartut i år.

27. november skal revisionsudvalgets betænkning om sagen behandles af Inatsisartut.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut-benzinkort blev misbrugt til optankning af båd

Selvom Demokraterne ikke vil udtale sig om den konkrete sag før den er færdigbehandlet, siger Niels Thomsen.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Demokraterne ikke accepterer misbrug af samfundets midler. Det var også netop det, der gjorde, at Demokraterne blev skabt dengang. Derfor vil vi ikke acceptere det, hvis der har været misbrug, siger Niels Thomsen.

Kim Kielsens ministersekretær oplyser til KNR, at formanden for Naalakkersuisut afventer betænkningen fra Revisionsudvalget.

LÆS OGSÅ Qujaukitsoq afviser rygter om misbrug af benzinkort