Inga Dóra Markussen forlader politik: Nu skal der fokus på familie og karriere

Den fremtrædende politiker Inga Dóra G. Markussen forlader efter tre år det politiske liv til fordel for en karriere i luftbranchen.
Efter tre år i politik, forlader Inga Dóra G. Markussen grønlandsk politik "for nu". Foto © : Vestnordisk Råd
10. august 2023 11:18

Efter tre hæsblæsende år i grønlandsk politik, der både har budt på en formandspost for Siumut i Nuuk, en næstformandspost i landsorganisationen Siumut og hele 358 personlige stemmer ved kommunalvalget tilbage i 2021, trækker Inga Dóra G. Markussen (S) sig fra politik ”for nu”, meddeler hun selv i en pressemeddelelse.

På visitkortet skal der fremadrettet stå direktør for bæredygtighed og kommunikation i Air Greenland, og der skal bruges tid med familien, oplyser den afgående politiker.

Dyb respekt for politikere

Inga Dóra G. Markussen fratræder efter eget ønske efter næste kommunalbestyrelsesmøde.

- Jeg fik fremsat de ting, som jeg gik til valg på sammen med Siumut gruppen og baglandets opbakning. Vi har sat dagsorden på mange områder, lyder det i pressemeddelelsen.

Hun lægger ikke skjul på, at jobbet som politiker til tider kan være hårdt, og derfor udtrykker hun også den dybeste respekt for andre politikere.

- Jeg vil altid nære den største respekt for dem, som påtager sig hvervet som politikere, folkevalgte eller ej, da jeg ved, hvad dette kræver af én.

Hvornår Inga Dóra G. Markussen tiltræder i sin nye stilling hos Air Greenland, oplyser hun ikke.