Siumut Nuuk får ny formand

Inga Dora G. Markussen bliver ny formand for Siumut Nuuk.
På billedet fra venstre; Niels Boassen, Ilatsiaq Markussen, Pitsi Høegh, Mari Laursen, Aki-Mathilda Høegh- Dam, Inga Dora Gudmundsdottir Markussen, Peter Davidsen, og Nick Johansen. Foto © : Siumut Nuuk
Skrevet af Ivik Kristiansen
02. juni 2020 08:03

Det står klart efter lokalafdelingens generalforsamling søndag.

Dermed afløser hun Doris J. Jensen, som ikke genopstillede til formandsvalget.

Hun har tidligere været aktiv i lokalpolitik og var kommunalbestyrelsesmedlem og 2. viceborgmester i det daværende Nuuk Kommune fra 1997 til 2001.

Den 48-årige Inga Dora G. Markussen begrundede sin tilbagevenden til politik med et ønske om at tage et medansvar for udviklingen.

- Jeg indser, at hvis jeg blot sidder med mobilen og pipper om det ene og andet på de sociale medier, sker der ikke ret meget. I alt fald ikke nok. Jeg indser, at for at forbedre livsvilkårene for mennesker, så kræver det handling og vedholdenhed, siger Inga Dora G. Markussen.

Aki-Mathilde Høegh-Dam valgt som næstformand

Inga Dora G. Markussen er idag formand for alkohol- og narkotikarådet og bestyrelsesmedlem i INI A/S, og har blandt andet været chefredaktør for avisen AG og generalsekretær for Vestnordisk Råd.

Der blev også valgt en ny næstformand. Det blev Folketingsmedlemmet Aki-Mathilde Høegh-Dam, der lige nøjagtig fik stemmer nok til posten.