Inatsisartut-medlem ønsker svar på ændrede regler for rensdyrjagt

Nu stiller Michael Rosing fra Demokraterne sig også kritisk overfor Naalakkersuisuts bebudede ændring i jagtreglerne på rensdyr i Nuuk.
Skrevet af Jonas Fievé
14. juni 2016 07:15

Her vil Naalakkersuisut i Nuuk begrænse fritidsjægernes mulighed for at skyde rensdyr til kun fem rensdyr ved den kommende efterårsjagt.

Michael Rosing mener, at det er uklart, om Naalakkersuisut ønsker en stabil og høj fangst til den almindelige grønlænder, eller derimod ønsker at tilgodese et snævert mindretal, der ønsker at tjene penge på fangsten.

Desuden fremhæver Michael Rosing, at Naalakkersuisut ønske om at begrænse fritidsjægernes jagtbytte er i modstrid med den biologiske anbefaling.

Læs også WWF: Skyd flere rensdyr

Læs også Kritik af tildeling af rensdyrkvoter

Den søger netop at holde rensdyrbestandene på et passende niveau, hvor risikoen for at de bliver for store og ødelægger deres eget fødegrundlag minimeres.

Derfor vil Michael Rosing blandt andet have svar på, hvorfor det kun er fritidsjægere i Nuuk, der skal begrænses, og om den foreslåede begrænsning på fritidsjagten efter rensdyr i Nuuk er begrundet i biologiske forhold eller i politiske hensyn.

Læs også KNAPK: God mening og begrænse rensdyrkvoter

Læs også Ung kvinde smittet med klam rensdyrparasit