Qulaarpaa Ikke mest fuldførte finanslov

Tid var en mangelvare da årets budget blev lagt, men allerede til efteråret bliver der lagt op til hårde reformer og flere afgifter.
Foto © : Naalakkersuisut
10. marts 2015 05:12

I dag skal landets politikere i gang med årets mest omdiskuterede boganmeldelse, når naalakkersuisoq for finanser præsenterer dem for sit værk, Forslag til finanslov 2015.

Forfatteren har overtaget størstedelen af manus fra sin forgænger Vittus Qujaukitsoq, og det skinner også igennem, når kassemesteren selv skal vurdere sin første udgivelse.

- Jeg har haft knap tid til at lave det helt store arbejde, fordi vi jo kun har været her i nogle måneder. Så det er en af grundene til, at det nok ikke blev den mest fuldførte finanslov fra det nye Naalakkersuisuts side, siger naalakkersuisoq for finanser Anda Uldum, Demokraterne.

 

Kunne ikke være anderledes

Han ruttede ikke lige frem selv med anmelderstjernerne, da hans forgænger udgav sit forslag til finanslov for 2015. Et forslag som det nuværende i den gad læner sig op af.

- Ud fra den tid vi har haft til at udarbejde det, så er jeg ovenud tilfreds.

Men hvis vi nu fjerner tid og kun ser på den bog der hedder forslag til finanslov 2015, hvad synes du så om den?

- Det kunne ikke gøres anderledes, siger Anda Uldum.

Læs også GA roser Naalakkersuisut for at tage økonomien alvorligt

Han gør det dog klart, at der bliver strammet op, og han fremlægger de første reformer til efteråret.

- Det bliver inden for pensionsområdet, og vi kommer til at kigge på afgifter inden for alt.

 

Vil være nænsom

Naalakkersuisoq lægger heller ikke skjul på, at den kommende tid kan blive hård.

- Jeg ved godt at reformer kan gøre ondt, men vi vil prøve at gøre det så nænsomt og fair som muligt, men der er nogen, der bliver ramt. Der er ingen lande i verden, der har udført reformer, uden at det er gået ud over nogen. Men vi prøver at gøre det så nænsomt og fair som muligt, slår Uldum fast.