Taksøe-rapport ICC hilser rapport velkommen

ICC Grønland er glad for, at Taksøe-rapporten anbefaler, at arbejdet med oprindelige folks rettigheder styrkes. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.
Foto © : KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
09. maj 2016 07:15

Taksøe-rapporten har med sine anbefalinger til Rigsfællesskabets fremtidige udenrigspolitik skabt stor debat her i landet, siden ambassadør Peter Taksøe-Jensen præsenterede sin rapport i det danske udenrigsministerium 2. maj.

ICC Grønland skriver i pressemeddelelsen, at organisationen har valgt at lægge vægt på de formuleringer i rapporten, der handler om borgerne i Grønland.

Læs også TAKSØE-RAPPORT IA efterlyser Arktisk-strategi for Grønland

Her fremhæver ICC Grønland to afsnit i Taksøe-rapporten. I det første afsnit fremhæver Peter Taksøe-Jensen de muligheder for økonomisk udvikling, som afsmeltningen af isen ifølge Taksøe giver, og det andet afsnit handler om, at rettighedsarbejdet skal styrkes - herunder rettigheder for oprindelige folk.

Præsident for ICC Grønland, Hjalmar Dahl, hilser disse signalværdier velkomne, står der i pressemeddelelsen.

Han understreger, at Taksøe-rapporten er en anbefaling fra embedsværket, og at der nu skal et godt politisk håndværk til fra alle tre rigsdele for at få udarbejdet konkrete politiske strategier og målsætninger.

Læs også TAKSØE-RAPPORT Justus efterlyser mere Grønland i rapport

Læs også TAKSØE-RAPPORT Færøerne overvejer eget udenrigsnotat

Læs også TAKSØE-RAPPORT Ekspert: Anbefalinger styrker Grønlands muligheder

Læs også TAKSØE-RAPPORT IA er overordnet tilfreds med Taksøe-rapporten