- Vi synes, det er meget positivt fra Inuit Ataqatigiit, at der nu er sat ord på nogle af de udfordringer, vi har i forhold til udenrigspolitik, sikkerhedspolitik og arktis, siger Sara Olsvig, formand for Inuit Ataqatigiit.Foto: KNR / Paarnaq Hansen

TAKSØE-RAPPORT IA er overordnet tilfreds med Taksøe-rapporten

Formand for IA, Sara Olsvig, er overordnet positivt stemt overfor Taksøe-rapportens anbefalinger. Hun håber dog, at Grønland bliver inddraget mere i arbejdet med at føre anbefalingerne ud i praksis.

- Vi synes, det er meget positivt fra Inuit Ataqatigiit, at der nu er sat ord på nogle af de udfordringer, vi har i forhold til udenrigspolitik, sikkerhedspolitik og arktis, siger Sara Olsvig, formand for Inuit Ataqatigiit.

Hun er tilfreds med, at flere af de problemstillinger, som IA tidligere har peget på, bliver behandlet i Taksøe-rapporten.

- Det at vi skal involveres mere i forsvarets opgaveløsning i Arktis, det at vi har kaldt på en bedre satelit overvågning og bedre satelitforbindelse i Arktis og så peger han også på - ligesom vi har gjort - et øget fokus på det sikkerhedspolitiske i de arktiske staters samarbejde, forklarer Sara Olsvig.

Læs også Vittus: Taksøe-rapport er skræmmende læsning

Hun noterer dog også, at Grønland kun har været involveret meget lidt i tilblivelsen af rapporten, og det er vigtigt, at det ændres fremadrettet.

- Derfor peger vi på nu, at når de anbefalinger, han peger på, de skal udføres i praksis, så skal vi være med fra Grønlandsk side, siger Sara Olsvig.

Læs også Qujaukitsoqs ønsker til Rigsfællesskabets fremtid

Læs også OVERBLIK Se Taksøe-rapportens Arktis-fokus her

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt