Foto: KNR

VIDEO IA siger ja til deling selvom de er imod

Inuit Ataqatigiits gruppe i kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia ser deling af kommunen som dårlig løsning, men bøjer sig for borgernes dom

 

- Vi har de sidste to tre år råbt op, at bygdebestyrelsen skal have højere kompetance over for kommunalbestyrelse. Det har vi ikke kunne opnå. Så det er kritisk at vi har sløset så meget på det område, når borgerne har råbt så meget på mere indflydelse, så har man ikke givet dem det.

Så pointen er, at der er noget I ikke har kunne få gennem politisk og derfor skal man dele kommunen op. Så kan man jo dele kommunen op i et vel. Det ændrer jo ikke det grundlæggende problem, at det er en stor kommune med få mennesker.

- Jeg synes at vi i Inuit Ataqatigiit har sagt tydeligt op til folkafstemningen, at kommuneopdelingen er ikke løsningen. Vi skal have bedre styring. Det sagde vi og skal ikke opdele. Vi kan godt skal bruge de 10 millioner på børneområdet og skoleområdet, der halter. Erhvervsområdet der halter. Byggeriet og boligmanglen. Der synes jeg vi skulle arbejde mere med at informere borgerne. Det har man ikke gjort.

Så det jeg høre dig sige, er at I støtter op om en deling fordi det har der været en folkeafstemning der sagde. Men egentligt synes du og IA, at man skal bruge pengene ordentligt og så få tingene til at fungere inden for den nuværende kommuene. Er det  rigtigt forstået.

- Ja, men vi har hørt vores borgere og 81 procent har sagt at de vil splittes. Hvad kan man så gøre.

Læs også Vil dele Qaasuitsup kommunia i tre nye kommuner

 Man skulle måske også lige have fortalt dem, at det var med en ekstraregning på omkring 6000 kroner per borger. Ikke per skatteborger, så er tallet måske 10.000 15.000 kroner man skal betale ekstra. Det kunne jeg da godt tænke mig at få at vide.

- Ja, men vi er fra Inuit Ataqatigiit helt enige i din konklussion. Men vi har mindretal i kommunalbestyrelsen og vi var dem der var i mod opdelingen af kommunen og vi har sagt, at vi skal bruge pengene på en bedre måde. Vi var fem ud af 21 og nu er vi kun fire. Men vi var dem, der sagde, at vi skal bruge pengene på en bedre måde, men det kan vi ikke opnå.

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl