IA håber på koalitionens velvilje til samarbejde

Det største oppositionsparti, IA, med 11 mandater i ryggen er forsigtig med kommentarer til Siumut-Demokraterne-Atassut-regeringen. Den nye koalition har store udfordringer, men IA-næstformand Aqqaluaq Egede er dog optimistisk.
Aqqaluaq B. Egede Foto © : KNR
Skrevet af Mads Pedersen
12. december 2014 11:40

- Vi siger tillykke til den nye koalition. Og vi håber, at den vil formå at rette op på økonomien. 

- Vi håber også, at koalitionen vil lade oppositionen deltage i de politiske processer.

- Hos Inuit Ataqatigiit er vi klar til at indgå i dialog omkring nødvendige reformer og tage ansvar i forbindelse med udarbejdelsen af en ny finanslov, siger partiets næstformand til KNR.

Plus og minus med nye folk
Mange tidligere medlemmer af Inatsisartut blev vraget af vælgerne i forbindelse med valget den 28. november. Og de mange nye får deres sag for i parlamentet.

- Vi har i de seneste år arbejdet for at lave nødvendige reformer i samfundet. Nu er der kommet nye folk til, som måske ikke så meget indsigt i det arbejde, der er forgået, og det er i sig selv risikabelt på flere måder. 

Læs også IA og Demokraterne fortsætter samarbejdet i Sermersooq

- Hos Inuit Ataqatigiit mener vi, at tiden er inde til at finde løsninger. Og nu hvor gamle politikere er erstattet med nye medlemmer af Naalakkersuisut, kan det have positive virkninger. 

- De nye folk kan meget vel være nogen, der kan skabe positive ændringer i det politiske arbejde, og som kan komme med nye idéer og som samtidig forstår, hvad eller hvordan der skal prioriteres, siger Aqqaluaq B. Egede.

I dag bliver Naalakkersuisut-medlemmerne om alt går vel godkendt og kan derefter begynde på det store arbejde.