Espersen: Hvor længe skal vi finansiere grønlandske politikeres drømmerier?

Bør Danmark investere i et Grønland, som er på vej væk? Det spørgsmål stiller Dansk Folkepartis Grønlandsordfører Søren Espersen i et indlæg i onsdagens udgave af Jyllands Posten.
Foto © : Toqqorsivik/Arkiv
Skrevet af Karsten Sommer
30. november 2016 09:55

Især påpeger han, om det er rimeligt at Danmark forbereder nye, store militære investeringer i det arktiske område, samtidig med, at den nye grønlandske koalition har meldt ud, at de vil arbejde målrettet mod selvstændighed. 

- Hvorfor skal Danmark dog bruge alle disse mange nye penge til gavn for Grønland, når de grønlandske politikere i det daglige kun synes at have to daglige gøremål: dels at bilde hinanden ind, at et selvstændigt Grønland er realistisk, dels at finde metoder til at presse flest muligt penge ud af Danmark og USA?

LÆS OGSÅ Danmark skal støtte ønsket om selvstændighed

Han mener, selvstændighed er et meget urealistisk scenarie. Ifølge Espersen er der nemlig ikke udsigt til, at Grønland kan klare sig selv økonomisk i de næste mange år. Og på den baggrund stiller han spørgsmålet:

- Hvor længe er det rimeligt, at Danmark fortsætter med at finansiere grønlandske politikeres drømmerier, skriver Espersen.

Han efterlyser danske og grønlandske politikere som tør tage denne debat.

- Først da vil det være rimeligt med nye danske civile og forsvarsmæssige investeringer i Grønland, slutter Dansk Folkepartis Søren Espersen i Jyllands Posten.

LÆS OGSÅ Løkke respekterer ønske om selvstændighed

Her kan du læse, hvad den nye danske regering mener om Rigsfællesskabet: