Løkke respekterer ønske om selvstændighed

Her i eftermiddags holdt Rigsfællesskabets tre regeringsledere, Færøernes lagmand Aksel V. Johannesen, formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen samt statsminister Lars Løkke Rasmussen fælles pressemøde ved rubinminen Aappaluttoq nær Qeqertarsuatsiaat.
Kim Kielsen hilser på Lars Løkke Rasmussen
Kim Kielsen hilser på Lars Løkke Rasmussen Foto © : Nuka Møller
Skrevet af Karsten Sommer
29. april 2016 19:30

På pressemødet understregede den danske statsminister, at han respekterer ønsker om selvstændighed i både Grønland og Færøerne. Det fortæller Ritzaus Bureau.

- Grønland og Færøerne kan frit vælge, om de vil arbejde med egne forfatninger, sagde Løkke Rasmussen efter rigsmødet, efter at både Aksel V. Johannesen og Kim Kielsen under Rigsmødet havde haft fokus på, om Færøerne og Grønland skal have egne forfatninger og økonomi?

- Jeg synes, rigsfællesskabet gør os stærkere, og det har jeg fået bekræftet på mødet i dag. Samtidig har jeg respekt for, at der både på Færøerne og i Grønland er ønsker om at arbejde med egne forfatninger, understregede statsministeren og tilføjede:

- Det kan begge lande frit vælge at gøre. Regeringen er positiv over for dialog med Færøerne og Grønland om de spørgsmål, der måtte opstå i forbindelse med forfatningsarbejdet. Det fremgår også af regeringsgrundlaget, sagde Løkke Rasmussen ifølge Ritzau.