Hurtigere visumbehandling for kinesiske turister glæder rejseselskab

Det er en rigtig god nyhed, at kinesiske turister frem over får lettere adgang til Grønland. De kinesiske turister er nemlig mange, og de har en stor købekraft, fortæller Malik Milfeldt fra Albatros Arctic Circle.

Den danske udlændingestyrelse og den danske ambassade i Beijing, har lavet en særlig hurtig visumansøgning, for kinesere, der gerne vil besøge Grønland, og det vækker begejstring hos én af de store turistoperatører her i landet:

- Jeg vil næsten tillade mig at bruge ordene, at vi er lykkelige for det eller rigtig glade for det, for det er noget, vi har håbet på i rigtig mange år, siger Malik Milfeldt, produkt- og udviklingschef i Albatros Arctic Circle, der ejes af Albatros Travel.

LÆS OGSÅ Det bliver nemmere at få kinesiske turister her til landet

Rejseselskabet sender flere tusinde turister til Grønland hvert år og har overnatningsfaciliteter i både Ilulissat og Kangerlussuaq.

Malik Milfeldt fortæller, at det hidtil har krævet en del papirarbejde at få kinesiske turister til landet:

- Det har været en kæmpe hæmsko indtil videre. Det har ganske vist været nemt for kineserne at komme til Danmark, men når de så skal videre til Grønland, har de skullet have et ekstra visum på grund af Schengen-samarbejdet, siger Malik Milfeldt.

Kinesiske turister skal fortsat have et ekstra visum for at komme videre fra Danmark til Grønland, men forretningsgangen skulle blive betydeligt lettere.

LÆS OGSÅ Rejsemarkedet har ventet på lufthavnspakken

Malik Milfeldt fortæller, at der er et stort potentiale, hvis man kan tiltrække flere kinesiske turister, fordi landet rummer en middelklasse på mange millioner mennesker, som har fået råd til at rejse.

Det kræver dog også tilpasninger hos turistoperatørerne i Grønland:

- Kineserne har nogen andre krav til for eksempel morgenmad, hvor de gerne vil have nudler, og de rejser på nogle andre tidspunkter af året, end de turister vi er vant til at modtage i Grønland, siger Malik Milfeldt.

LÆS OGSÅ Fremtidens turisme skal forberedes grundigt

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt