Konference: Fremtidens turisme skal forberedes grundigt

Grønland har lige nu en gylden mulighed for at styre fremtidens turisme hen, hvor grønlænderne gerne vil have den. Men det kræver nøje planlægning og grundige forberedelser.

I disse dage er over 130 deltagere samlet i Nuuk til den hidtil største turismekonference, Towards more Tourism.

For Grønland kan i fremtiden forvente mange flere turister, mener de to konference-arrangører, Visit Greeland og Air Greeland. Og derfor er det uhyre vigtigt, at Grønland forbereder sig til rollen som turismedestination. Det skal ske med en strategi, hvor alle arbejder mod samme mål, mener Maliina Abelsen, der er kommerciel direktør i Air Greenland.

- Det er jo vigtigt, at vi får gjort os tanker om, hvordan turismen bliver bæredygtig, og hvordan vi bevarer, at det bliver gjort på en måde, så det emmer af det, vi gerne vil sælge; natur, renhed og det at være noget ganske specielt, og det er den strategi, der skal lægges nu, siger hun.

LÆS OGSÅ 53 anbefalinger skal styrke turismen i Sermersooq

Kun turister med penge på lommen

Fra Visit Greenlands side vil man også gerne have en klar strategi, men direktør, Julia Pars, vil ikke kun forberede sig på, at de mange turister kommer - hun vil også være med til at styre, hvilke turister der kommer, så det ikke ender i masseturisme ligesom i eksempelvis Barcelona, forklarer hun.

- Derfor er det vigtigt at planlægge rigtig grundigt, hvem vi vil have hertil, og vi vil gerne have dem, der er i stand til at betale vores grønlandske produkter. De skal have penge på lommen, og det vil også give mere afkast til landet og til vores turismeoperatører, siger hun.

LÆS OGSÅ Turismebranchen i Ilulissat hårdt ramt af tåge og is

Nogle vil måske tænke, at vi lige skal klappe hesten og se, om turismedrømmen overhovedet bliver til noget, før vi dækker det helt store bord. Men det vil være en forkert strategi, mener Natascha Martin, der var keynote speaker til konferencen.

Hun har mange års erfaring med at tiltrække turister til forskellige lande, og hun forudser en lys fremtid, når det kommer til Grønland som destination for særligt adventure turister. Men hun advarer:

- Mange destinationer har aldrig forventet at blive overrendt af turister, men det sker hele tiden over hele verden, og Grønland har netop nu en mulighed for at lære af andres erfaring og forberede sig, så turismen i landet kommer til at forme sig, som grønlænderne gerne vil have det, siger hun.

LÆS OGSÅ Ny havn i Kangerlussuaq vil gavne turismen i området

Resultatet af konferencen skal munde ud i 10 anbefalinger for fremtidig turisme, som arrangørerne vil sende til landets beslutningstagere.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt