Visit Greenland Ny havn i Kangerlussuaq vil gavne turismen i området

Det forventer Visit Greenland efter at Naalakkersuisut har oplyst, at Kangerlussuaq er den ene af tre havne, der skal fornys for 60 millioner kroner.
Skrevet af Nathan Kreutzmann
17. december 2017 11:31

Havnen vil give bedre muligheder for krydstogtturisme, men der er brug for nye planer, hvis atlantlufthavnen forsvinder, siger souschefen i Visit Greenland, Mads Daniel Skifte.

- Så skal der skabes bedre logistik, og bedre forhold for turisterne, siger Mads Daniel Skifte, om udsigten til en ny havn i Kangerlussuaq.

Mange turister, der ankommer til Kangerlussuaq med fly stiger ombord på et krydstogtskib eller flyver derfra, når de er ankommet med skib. Og det er særligt i forhold til krydstogtturismen, at en ny havn vil gøre logistikken for turisterne og operatører lettere, siger Mads Daniel Skifte.

Og det er godt, for der er mange muligheder i turismen i Kangerlussuaq.

- Derfor har Kangerlussuaq stor betydning for turismen, og vi håber den også vil have det fremover, siger souschefen i Visit Greenland.

Men når der bygges atlantlufthavne i Nuuk og Ilulissat, så må både politikere og turismeoperatører lægge sig i selen for at tilpasse sig til, at turisterne flyver direkte til andre dele af landet.

- Når de tre nye lufthavne bliver bygget, og man samtidig ønsker at have aktiviteter i Kangerlussuaq, skal der skabes nogle lovmæssige rammer for området, omkring udvikling af turismen, som vil få stor betydning for Kangerlussuaqs fremtid, påpeger Mads Daniel Skifte.

- Det kan for eksempel være at forsøge at holde fast i krydstogtskibene. En række turistprodukter, som allerede eksisterer i dag for turistskibene, og som sagtens fortsat kan bruges, slutter Mads Daniel Skifte.