Rejsemarkedet har ventet på lufthavnspakken

Udsigten til længere landingsbaner i Grønland har skabt interesse i udlandet, siger administrerende direktør for Visit Greenland. Nye aftaler er allerede booket, efter lufthavnspakken er vedtaget.
19. november 2018 07:01

Der er allerede nye aftaler i kalenderen hos administrerende direktør for Visit Greenland, Julia Pars, efter lufthavnspakken torsdag blev vedtaget i Inatsisartut.

For både herhjemme og i den internationale rejsebranche har forlydender om lufthavnsudvidelserne skabt interesse, fortæller hun.

LÆS OGSÅ Bliv klogere på lufthavnspakken

- Når vi rejser ud og markedsføre Grønland på rejsemesser, har vi selvfølgelig også været med til at sige, at der måske var nogle lufthavne og forlængede landingsbaner på vej. Og det har helt sikkert affødt interesse og gjort, at mange også venter med spænding på, hvornår de åbner.

Antal hotelovernatninger i Grønland

2017:  262.427
2016:  240.631
2015:   218.527
2014:  209.560

 

Antal udenlandske flypassagerer i Grønland

2017:  83.487
2016:  80.806
2015:  75.320
2014:  69.580


Kilde: Stat.gl

Nye markeder åbner sig

Visit Greenland-direktøren ønsker ikke at oplyse, hvem der allerede har udvist interesse som følge af lufthavnsvedtagelsen.

Men det norske selskab, Hurtigruten, meddelte for nylig, at de er parat til at bygge hoteller i Nuuk og Ilulissat for et trecifret millionbeløb. Også Hotel Hans Egede i Nuuk har planer om at udvide.

Hos Visit Greenland vil man nu intensivere markedsføringen i de lande, hvor især de såkaldte adventure turister kommer fra, herunder Skandinavien, Tyskland, Frankrig, England og USA.
 

LÆS OGSÅ Rederi vil bygge hoteller i Nuuk og Ilulissat

Og med udsigten til internationale lufthavne i Nuuk og Ilulissat forventer Visit Greenland et boom fra USA og Canada, hvor direkte fly kun skal være to en halv time undervejs.

- Det vil helt sikkert betyde, at for eksempel rejsetiden fra Nordamerika vil blive meget kortere og meget attraktivt for de potentielle turister, der kunne komme til Grønland, siger Julia Pars.

I en række anbefalinger fra Visit Greenland og turismebranchen opfordrer man blandt andet kommunerne til at markedsføre sig mere over for turister.

LÆS OGSÅ Fremtidens turisme skal forberedes grundigt