Holst: Grønnedal har været drøftet

Den danske regering er tilsyneladende ikke umiddelbar klar til bare at overlade Grønnedals bygninger til Selvstyret, som Siumuts medlem af Folketinget, Aleqa Hammond, har foreslået.
Grønnedals fremtid har allerede været diskuteret med Selvstyret, siger forsvarsminister Carl Holst.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
17. september 2015 13:31

Og det kommer formentlig ikke bag på MF'eren.

Allerede da hun stillede forslaget i sidste måned mødte hun kritik fra sin forgænger Doris Jakobsen, som påpegede at Hammonds partifæller allerede havde kæmpet for at bevare bygningerne i Grønnedal.

Læs også VIDEO Aleqa kritiseres vedrørende Grønnedal

Også IA i kommuneqarfik Sermersooq var ude med riven.

Læs også Hammond vil stoppe nedrivning af Grønnedal

Forsvarsminister Carl Holst påpeger da også i sit svar til Aleqa Hammonds §20-spørgsmål, at Selvstyret tidligere, sammen med Kommuneqarfik Sermersoq, var indforstået med at undersøge fremtiden for basen.

Herunder om der var nogen offentlige institutioner der var interesserede i at overtage den tidligere militærbase.

Men hverken grønlandske eller danske myndigheder udviste nogen interesse, siger Carl Holst i sit skriftlige svar til Aleqa Hammond.

- Selvstyret meddelte i den forbindelse Forsvarsministeriet, at der ikke var offentlige myndigheder i Grønland, som var interesserede i at overtage Grønnedal.

- Tilsvarende var der ingen interesse blandt de adspurgte danske myndigheder, står der i svaret fra ministeren.

Han nævner derudover, at det heller ikke var muligt at finde interesserede købere, da Grønnedal blev sat til salg. Og det vidste Selvstyret og Kommuneqarfik Sermersooq også.

Læs også Arkitekt ser stort potentiale i Grønnedal