Her er manden, som skal stå i spidsen for landets EU kontor

Den nye mand i spidsen for det grønlandske EU kontor har byttet Mellemøsten ud med det kolde nord.
Den nye mand i spidsen for EU kontoret i Nuuk har skiftet de varme himmelstrøg i Mellemøsten ud til fordel for Grønland. Foto © : EU Kommissionen i Danmark
06. juni 2024 11:16

Det nyåbnede EU kontor i Nuuk får endnu en medarbejder.

Simon Bojsen-Møller er blevet ansat som chef i det nye kontor, og den stilling ser han frem til, fortæller han i en pressemeddelelse.

- Grønland og EU har gennem mange år haft et tæt samarbejde på særligt fiskeri og uddannelsesområdet, og med åbningen af det nye kontor i Nuuk er vi nu klar til at udvide partnerskabet endnu mere, særligt på områder som grøn omstilling, energi, klima og miljø samt kritiske råstoffer, siger han.

Simon Bojsen-Møller er ikke ny i EU regi. Han har tidligere arbejdet for den udenrigspolitiske tjeneste og kender til arbejdet med at være bindeled mellem regeringer, erhvervsliv og civilsamfund. Senest har han arbejdet i Mellemøsten med netop den opgave.

- EU er jo en global spiller, som har meget at tilbyde, så jeg glæder mig til at komme rundt i landet og være med til at skabe nye kontakter til gensidig gavn for begge parter, siger Simon Bojsen-Møller.

Med Simon Bojsen-Møller som ny chef er der nu to ansatte på EU kontoret i Nuuk, der blev åbnet tilbage i marts af Europakommissionens formand, Ursula von der Leyen, Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, og formanden for naalakkersuisut, Muté B. Egede.