Helle Thorning-Schmidt går også af som formand for Socialdemokraterne

Folketingsvalg 2015 Helle Thorning-Schmidt går af som statsminister

Thorning har meddelt sin afsked som statsminister til dronningen efter valgnederlaget i aftes. Der er dronningerunde kl.10, hvor lederen af regeringsforhandlingerne findes.

Formanden for Socialdemokraterne Helle Thorning-Schmidt har nu været hos dronningen for at tage sin afsked som statsminister i Danmark.

Det skete, efter partiet i aftes tabte valget til den borgerlige fløj med Lars Løkke Rasmussen i spidsen. Hun overlader dermed forhandlingsretten til at danne en ny regering til Løkke.

Ifølge en pressemeddelelse fra det danske kongehus, har kongehuset derfor anmodet de politiske partiers repræsentanter om at mødes for at drøfte en regeringsdannelse i dag fra klokken 14.00 dansk tid.

Læs også Blå bloks sejr ærgrer Kielsen

Gårsdagens nederlag for Socialdemokraterne fik samtidig Helle Thorning-Schmidt til at meddele umiddelbart efter, resultatet lå klart, at hun også går af som formand for Socialdemokraterne efter 10 år på posten.

Socialdemokraterne fik tre mandater ekstra ved gårsdagens valg og er nu Danmarks største parti. Men uden nok opbakning til Socialdemokraternes støttepartier, venter et magtskifte i dansk politik.

Det ventes, at næstformanden for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, bliver valgt som nu formand for partiet i morgen lørdag ved en ekstra-ordinær generalforsamling.

Læs også Venstre: Færre grænsehindringer i rigsfællesskabet

Dronning Margrethe har indkaldt alle partier af Folketinget til den såkaldte ‘dronningerunde’ kl. 10 grønlandsk tid.

Ved dronningerunden møder alle partier op med to personer, som skal sige, hvem de ønsker skal lede de kommende regeringsforhandlinger. Det ventes, at det bliver Lars Løkke Rasmussen fra Venstre, der kommer til at påtage sig den opgave.

Og det bliver en speciel opgave. For det er endnu uklart, om Dansk Folkeparti, der er blevet Danmarks andet største parti - og tilmed er blevet større end Venstre - ønsker at komme i regering.

Så sent som i nat udtalte partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, at Dansk Folkeparrti vil ‘søge maksimal indflydelse’. Men om det betyder, at partiet er klar til at indgå i en regering med Lars Løkke Rasmussen ville han ikke svare direkte på.

Til gengæld ønsker Liberal Alliance og De Konservative begge at indgå i en borgerlig regering.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt