Folketingsvalg 2015 Venstre: Færre grænsehindringer i rigsfællesskabet

Venstre lover nu at mindske grænsehindringer i Rigsfællesskabet. Sådan lyder et valgløfte på dagen, hvor vælgerne skal sætte deres kryds til Folketingsvalget.

Det er Venstres medlem af Nordisk Råd, Bertel Haarder, der i en pressemeddelelse siger, at han efter valget personligt vil være med til at sikre, at grænsehindringer bliver fjernet.

- Nu skal der handles. Det er en manglende politisk vilje i ministerierne, der stiller sig i vejen. Efter valget vil jeg opsøge hver eneste minister, der ikke reagerer på de grønlandske og færøske krav. Om nødvendigt også i de andre nordiske lande, siger Bertel Haarder.

Det danske Folketing har i foråret 2014 forpligtiget sig til at gøre noget ved de problemer, der kan følge med, når man flytter fra ét land i rigsfællesskabet til et andet. Det drejer sig for eksempel om problemer med godkendelse af kørekort, hjælpen til handikappede borgere, brugen af NemID i Danmark og tildeling af et CPR-nummer for færinger, som i dag står uden for CPR-registret.

Sagen er på dagsordenen i Nordisk Råd, hvor man er i færd med at kortlægge, hvilke hindringer der er mellem alle landene i Norden. Men både færøske og grønlandske folketingspolitikere såvel som Foreningen Rigsfællesskabet har presset på for, at processen skal gå hurtigere.

Det lover Venstre nu altså vil ske efter valget.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt