Hanekamp mellem Palle og Binzer

Naalakkersuisoq for finanser Palle Christiansen anklager Air Greenland for at føre skræmmekampagne, når selskabet siger, at indenrigsflyvningerne bliver dyrere som følge af Selvstyrets aftale med Air Iceland.
Skrevet af Noah Mølgaard
27. januar 2011 12:43

- Air Greenland fører en skræmmekampagne. Og jeg er ikke enig i den måde, som Air Greenland kører der såkaldte information på. Jeg er af den holdning - og det er hele min stab også - at Air Greenland overdriver meget, meget kraftigt for at få en opinion imod os, siger Palle Christiansen.

- Men Air Greenland må bare komme ind i kampen og komme med et godt tilbud, hvor de er fleksible overfor os.

Samtidig mener Naalakkersuisoq for finanser, at medierne har været på Air Greenlands side.

- I tager Air Greenlands udmeldinger for gode varer, og der er ikke nogen, der tror på det, vi siger. Air Greenland prøver at få befolkningen på deres side, men det er ikke sikkert, at det, de siger, er rigtigt.

Men den køber Air Greenland direktør, Michael Binzer, ikke.

- Jeg er meget ked af, at vores største kunde, der samtidig er en af vores ejere, vælger at tackle den her sag på sådan en måde. Det kan jeg kun beklage.

Palle Christiansen mener videre, at Air Greenland udnytter deres monopolflyninger i Grønland.

- I enhver konkurrencesituation burde man sætte priserne ned. Air Greenland er det eneste flyselskab i verden, som jeg har hørt true med at sætte priserne op, når de bliver udsat for konkurrence. Det viser bare, at de agerer som et monopolselskab - og det skal de vænne sig fra.

Til det siger Michael Binzer:

- Det må stå for Palle Christiansens egen regning. Jeg forholder mig blot til forholdene i vores kommercielle virksomhed.