Chokeret taxachauffør: Han oplevede påkørsel af dronningen helt tæt på

Ifølge politiet blev dronning Mary påkørt, fordi føreren af el-scooteren rakte sin hånd frem for at give hende et håndtryk. Men i stedet kom han til at ramme speederen, og el-scooteren gav et hop frem og ind i dronningen.
05. juli 2024 13:07

Torsdag formiddag ankom kongeparret til Nuuk, og en del mennesker var mødt op for at byde dem velkommen.

Godt en time efter ankomsten blev dronningen påkørt af en ældre mand på el-scooter, da hun gik rundt og hilste på folk i Kolonihavnen.

En af dem, der så påkørslen helt tæt på, var Angutinnguaq Leibhardt. Han kører til daglig taxa i hovedstaden, og han hilste på dronningen i sekunderne inden episoden.

- Jeg fulgte Mary et stykke tid, før jeg stod ved hendes side for at fortælle hende, at vi har samme fødselsdag. Jeg gav hende hånden og sagde, at vi er født samme dag, og ligesom hun skulle sige noget til mig, blev hun påkørt, fortæller Angutinnguaq Leibhardt til KNR.

Lige efter påkørslen greb formanden for Naalakkersuisut, Muté B. Egede (IA), dronningen, der ikke kom til skade.

Forholdt sig i ro

Men taxachaufføren kunne se dronningens umiddelbare reaktion:

- Jeg kunne godt se, hvor ondt det gjorde på hende, hun fik våde øjne med det samme. Det må gøre ondt at blive påkørt med den fart. Politiet spærrede med det samme og fjernede hende fra situationen. Det var selvfølgelig chokerende for alle, der så det, siger han.  

Stort fremmøde for at hilse på de kongelige i Kolonihavnen. Foto © : Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Grønlands Politi oplyste fredag formiddag, at de er bekendte med hændelsen. De ved, hvem den ældre mand på scooteren er, og at PET også er med inde over.

Ramte speederen ved et uheld

Ifølge politiet skete sammenstødet, fordi føreren af el-scooteren rakte sin hånd frem for at give dronningen et håndtryk. Men i stedet kom han til at ramme speederen, lyder det fra politiet. Speederen sidder i styret.

Dermed gav scooteren et hop, og det resulterede i et mindre sammenstød med dronningen.

Ingen kom til skade ved sammenstødet, og det er bekræftet, at der er tale om et uheld, meddeler Grønlands Politi.