Håndbold-kvinder før finalebrag: - Det er en drøm, og vi er klar til kamp

-  Vi kæmper med alt, hvad vi har, siger landsholdsspiller Ivalu Bjerge forud for aftenens kamp mod Puerto Rico, der kan sikre Grønland en VM-plads.
Grønland vandt gårsdagens kamp mod Puerto Rico 26-23. I aften skal de to hold igen mødes i finalen ved de nordamerikanske- og caribiske mesterskaber. Foto © : Richard Immel
25. august 2021 16:16

Klokken 22 i aften går det løs. Her skal håndbold-kvinderne spille finale ved de nordamerikanske- og caribiske mesterskaber. Og det er ikke så lidt, der er på spil.

Vinder Grønland finalen, sikrer holdet sig samtidig en plads ved VM i december i Spanien. Derfor er spillerne da også indstillet på at give alt, hvad de har og fortsætte den sejrsstime, som har ført holdet til finalen. Det fortæller landsholdsspiller Ivalu Bjerge. 

 - Der er selvfølgelig lidt nerver på, men jeg ved, at alle på holdet har en ambition, om at kæmpe alt det vi kan for at gå videre til VM. Det har virkelig været en drøm for os, og nu er vi endelig nået til finalen og har muligheden for det. Vi glæder os rigtig meget, og vi er klar til kamp, siger den 20-årige landsholdsspiller, der til daglig spiller for Holstebro Håndbold.

Tre på stribe

Grønland har været suveræne indtil videre ved turneringen, der foregår i Chicago i USA. De er gået ubesejrede gennem turneringen med sejre over Mexico, USA og i går Puerto Rico.

- Det er super fedt at komme til finalen, og det har jo været et af vores mål. For to år siden havde vi en tæt semifinale mod Puerto Rico. Der tabte vi desværre. Nu har vi kæmpet os frem til finalen som ubesejrede, så det er en fed følelse, siger Ivalu Bjerge.

LÆS OGSÅ Håndbold-kvinder er én sejr fra at sikre sig VM-billet

Netop Puerto Rico er også modstanderen i finalen i aften. Også selv om Grønland vandt over dem i går med 26-23. Puerto Rico havde nemlig sammen med Grønland allerede sikret sig finalepladsen inden kampen. 

Sejre og selvtillid

Men selv om kampen i går altså ikke rigtig havde nogen betydning, så har sejrsstimen uanset hvad fyldt spillerne med selvtillid, fortæller Ivalu Bjerge.

-  Selvfølgelig var kampen lidt ubetydelig, men jeg tror, det var godt for os, at vi vandt, så vi fik den selvtillid, siger hun og tilføjer:

- Men vi er også forberedt på, at de i dag giver 100 procent mere, end de gjorde i går, og det skal vi være forberedt på.

Johannes Groth, der er tidligere landstræner, forventer også en helt anden kamp.

- Vi kan slet ikke sammenligne kampen i går med finalen i aften. Det bliver en helt anden kamp. Hvis vi kigger på de kampe mod Puerto Rico de seneste år, har det været meget lige kampe. Derfor er det lidt svært at forudsige, hvordan det kommer til at gå, men jeg håber det bedste, siger Johannes Groth.

Du kan følge med i Grønlands VM-håb i aften på KNR1, når vi sender kampen direkte klokken 22.