Håndbold-kvinder er én sejr fra at sikre sig VM-billet

Med to sejre i bagagen står Grønland foran to kampe mod Puerto Rico og muligheden for at kvalificere sig til VM.
Det er startet forrygende for det grønlandske landhold i håndbolf, der allerede har sikret sig to sejre ved de nordamerikanske- og caribiske mesterskaber. Foto © : KNR/Arnanguak Steenholdt
24. august 2021 16:23

To sejre på to dage ved de nordamerikanske- og caribiske mesterskaber i håndbold. 

Så er stemningen i truppen selvfølgelig rigtig høj, siger en glad hjælpetræner Akutaaneq Kreutzman.

For med sejre over Mexico og USA kan Grønlands håndbold-kvinder i aften spille uden de store nerver, når de møder Puerto Rico.

LÆS OGSÅ Ekspert før USA-kamp: Grønland er bedre både teknisk og taktisk

De to lande har med hver to sejre allerede sikret sig adgang til finalen i morgen.

Her skal de to hold altså igen stå over for hinanden i en kamp, hvor der er meget på spil. Vinderen kan nemlig veksle sejren med en VM-billet til Spanien. 

- Det er fordi, vi har to sejre, og Puerto Rico har to sejre, og vi er kun fire hold, siger hjælpetræner Akutaaneq Kreutzman og uddyber:

-  Derfor skal vi møde det samme hold to dage i træk, og det bliver en kæmpe udfordring. Det bliver meget taktisk i dag, siger han.

Vil gøre alt for at vinde

Og selv om aftenens resultat på papieret ikke har nogen særlig betydning, er det mentalt vigtigt at gå fra banen med en sejr, mener Akutaaneq Kreutzman.

- Vi gør alt for at vinde den her kamp, så vi ikke mister flowet og humøret og selvtiliden, siger han og uddyber:

 - Det bliver noget med, at de kommer til at spare nogle spillere, og det gør vi også, men vi har nogler spillere, der giver den fuld gas i dag. Som træner har det stor betydning, at vi vinder aftenens kamp, så vi har et lille overtag til kampen i morgen.

Hvad er det særligt, I skal være opmærksomme på, når I står over for et hold som Puerto Rico?

- De har nogle gode fintespillere, og de er kloge og hurtige, og i forsvaret har de en offensiv tilgang til defensiven, siger Akutaaneq Kreutzman.

Fire på stribe

Med aftenens kamp og finalen i morgen bliver det fire dage i træk, at holdet skal i kamp. Det er da også noget, som spillerne kan mærke.

- Det er selvfølgelig hårdt for spillerne, men jeg synes, vi er i rigtig fin form, og der gælder jo det samme for Puerto Rico. De skal også spille fire kampe, så det bliver det hold, der er i bedst form, der tager sejren de næste to dage, siger han.  

Kampen mod Puerto Rico kan du følge på KNR1. Det er fra klokken 19.55