Ekspert før USA-kamp: Grønland er bedre både teknisk og taktisk

Grønlands håndbold-kvinder må ikke undervudere sin modstander, når de i aften møder USA, vurderer KNR's sportskoordinator.
Efter sejr i går over Mexico skal Grønlands landshold i håndbold i aften møde USA. Foto © : KNR/Arnanguak Steenholdt
23. august 2021 16:24

Grønlands håndbold-kvinder skal i aften forsøge at hente endnu en sejr ved de nordamerikanske- og caribiske mesterskaber.

I går slog holdet Mexico, og i aften hedder modstanderen USA.

LÆS OGSÅ Grønlands håndbold-kvinder vandt over Mexico

KNR's sportskoordinator Noah Mølgaard spår gode muligheder for det grønlandske landshold.

- Grønland er bedre både teknisk og taktisk i forhold til USA. USA har et ungt hold, og de grønlandske spillere er mere erfarne, så jeg tror på en sejr i aften, siger Noah Mølgaard.

Hvad skal vi holde øje med i forhold til, hvad der bliver afgørende for kampens udfald?

- Det bliver meget vigtigt for Grønlands vinderchancer, at de ikke tror, de har vundet kampen på forhånd. De skal tage opgaven seriøst fra start til slut. Vi så, at USA kom ind i kampen igen i går mod Puerto Rico. De manglede dog kondition til sidst. Men det er ikke en walkover opgave for Grønland i aften, siger Noah Mølgaard.

Forventer fysisk kamp

I den grønlandske lejr er stemningen god forud for aftenens kamp. Det fortæller landsholdets hjælpetræner Akutaaneq Kreutzmann.

Han forklarer, at selv om de grønlandske spillere måske har lidt mere erfaring end deres modstander, så er det formen på dagen, der kommer til at afgøre kampen mod USA:

- Det kan godt være, vi har lidt mere erfaring, men vi har også mange unge spillere, som er med første gang, men det er jo håndboldspillet, der gælder, siger Akutaaneq Kreutzmann.

Han forventer, at det bliver en kamp, hvor amerikanerne kommer med stor fysisk.

- Jeg synes, vi er bedre håndboldmæssigt, men vi skal være opmærksomme på, at amerikanerne er fysisk stærke. Deres forsvarsspillere er høje, stærke og atletiske, så vi skal være opmærksomme på, at de kommer med stor fysik. Det skal vi kunne stå imod, siger han.

VM-billet på spil

Vinder Grønland aftenens kamp over USA, er holdet med to sejre faktisk allerede sikret en finaleplads.Sker det, står Grønland med muligheden for at kvalificere sig til VM i Spanien. Det kræver dog, at de vinder finalen, forklarer Noah Mølgaard.

Kampen mod USA kan du se på KNR1 klokken 22. Mesterskaberne bliver afholdt i Chicago i den amerikanske delstat Illinois.