Foto: Simon Uldum

Grundlaget for samarbejde var alligevel til at finde

En koalitionsaftale med mange IA-aftryk og et generelt fælles fodslag mellem de tre partier var årsagen til, at Inuit Ataqatigiit i går hoppede ombord på det nye regerings-tog. Det fortæller Sara Olsvig, leder af partiet, der indtil i går sad i opposition.

- Det er indholdet i koalitionsaftalen, som vi har fået meget meget klare og mange aftryk i fra Inuit Ataqatigiit, og det er den, der danner grundlaget for, at vi finder sammen i det her samarbejde, siger ny-udklækkede naalakkersuisoq for blandt andet sociale anliggender, og formand for det ene nye parti i den nye regering, Sara Olsvig.

 

Læs også Her er det nye Naalakkersuisut

Trods fortidens uenigheder er der i dag ikke længere langt mellem landets to største partier. 

- Realiteten er, at der er rigtig mange ting, de partier der nu er i Naalakkersuisut-regeringen sammen, har kunnet stå sammen om, og ikke mindst at vores grundlæggende ideologier ligger meget tæt op ad hinanden, siger Sara Olsvig til KNR.

 

Læs også Her er den nye koalitionsaftale

 

Men vi er meget enige om at være uenige om lige præcis uran,

- Sara Olsvig

Men der er uomtvisteligt sager, som den nye regering ikke er enige om. For i koalitionsaftalen står der klart, at to af partierne i den nye regering, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq, stadig har en nultolerance overfor uran-udvinding. 

- Men lige nu, der sætter vi de ting, vi kan stå sammen om forrest. Men vi er meget enige om at være uenige om lige præcis uran, og der er to partier i koalition, som bibeholder nultolerancen overfor uran, siger Sara Olsvig, der nu er Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt