Grundlaget for samarbejde var alligevel til at finde

En koalitionsaftale med mange IA-aftryk og et generelt fælles fodslag mellem de tre partier var årsagen til, at Inuit Ataqatigiit i går hoppede ombord på det nye regerings-tog. Det fortæller Sara Olsvig, leder af partiet, der indtil i går sad i opposition.
Foto © : Simon Uldum
29. oktober 2016 13:03

- Det er indholdet i koalitionsaftalen, som vi har fået meget meget klare og mange aftryk i fra Inuit Ataqatigiit, og det er den, der danner grundlaget for, at vi finder sammen i det her samarbejde, siger ny-udklækkede naalakkersuisoq for blandt andet sociale anliggender, og formand for det ene nye parti i den nye regering, Sara Olsvig.

 

Læs også Her er det nye Naalakkersuisut

Trods fortidens uenigheder er der i dag ikke længere langt mellem landets to største partier. 

- Realiteten er, at der er rigtig mange ting, de partier der nu er i Naalakkersuisut-regeringen sammen, har kunnet stå sammen om, og ikke mindst at vores grundlæggende ideologier ligger meget tæt op ad hinanden, siger Sara Olsvig til KNR.

 

Læs også Her er den nye koalitionsaftale

 

Men vi er meget enige om at være uenige om lige præcis uran,

- Sara Olsvig

Men der er uomtvisteligt sager, som den nye regering ikke er enige om. For i koalitionsaftalen står der klart, at to af partierne i den nye regering, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq, stadig har en nultolerance overfor uran-udvinding. 

- Men lige nu, der sætter vi de ting, vi kan stå sammen om forrest. Men vi er meget enige om at være uenige om lige præcis uran, og der er to partier i koalition, som bibeholder nultolerancen overfor uran, siger Sara Olsvig, der nu er Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen.