Foto: KNR

Her er det nye Naalakkersuisut

Her er det nye Naalakkersuisut:

Fra Siumut fortsætter Kim Kielsen som formand for Naalakkersuisut, Vittus Qujaukitsoq bliver naalakkersuisoq for erhverv, Martha Lund Olsen bliver naalakkersuisoq for byggeri og kommuner, Doris Jakobsen bliver naalakkersuisoq for uddannelse, kultur, forskning og kirke, og Suka K. Frederiksen bliver naalakkersuisoq for selvstændighed og miljø.

Læs også Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq i ny koalition

Fra Inuit Ataqatigiit bliver Aqqaluaq B. Egede ny naalakkersuisoq for finanser, IA-formanden Sara Olsvig bliver naalakkersuisoq for familie, ligestilling, sociale anliggender og justitsvæsen, Agathe Fontain bliver naalakkersuisoq for sundhed og Muté B. Egede bliver naalakkersuisoq for råstoffer.

Partii Naleraq overtaget et departement, og partiformand Hans Enoksen bliver naalakkersuisoq for fangst og fiskeri.

Uranspørgsmålet

På formiddagens pressemøde, hvor en ny koalition blev præsenteret, fortalte Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq at de fastholder deres modstand mod uranudvinding og at det er blevet præciseret i den nye koalitionsaftale. De oplyser videre at der er lavet aftale om at indføre en øvre grænse for radioaktive mineraler.

Men Kim Kielsen gjorde ved samme lejlighed opmærksom på, at de igangværende råstofprojekter vil blive behandlet ud fra de gældende regler og love.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt