Grønlandsbanken mere end fordobler sit resultat

Grønlandsbanken har netop præsenteret et overskud på 103 millioner kroner. Det er et resultat, der er mere end fordoblet i forhold til samme periode sidste år.
- Det er sjældent, at alt vender den rigtige vej, som vi ser det lige nu, siger Martin Kviesgaard.
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
17. august 2023 11:15

Grønlandsbankens resultat for det første halvår ligger nu klar, og det er positiv læsning for bankdirektøren:

- Det er naturligvis glædeligt for banken, at vi går ud af første halvår med så fine tal. Og så viser det, at vi står ganske godt konkurrencemæssigt, når både indlån og udlån er på rekordniveau, siger Martin Kviesgaard i en pressemeddelelse.

Grønlandsbanken har nemlig i første halvår leveret et resultat på 103 millioner kroner før skat. Det betyder, at banken har mere end fordoblet resultatet i forhold til samme periode sidste år, hvor resultatet lød på 45,8 millioner kroner. 

Årsagen til det rekordhøje resultat er ifølge banken en kraftig udlånsvækst, positive kursreguleringer og højere rente på bankens indskud i Nationalbanken.

- Det er sjældent, at alt vender den rigtige vej, som vi ser det lige nu, siger Martin Kviesgaard.

- Vi ser positive takter på erhverv og privat i særligt de større byer. Det giver rekordhøjt udlån i banken i både 2022 og første del af 2023, og det smitter naturligvis af på både top- og bundlinje i banken, udtaler bankdirektøren.

Med til billedet hører også, at banken investerer i flere medarbejdere og IT.

Derfor forventer banken, at personaleudgifterne stiger i 2023.