Den første halvdel af nyt ATV-spor er åbnet

I weekenden blev et stykke af ATV-sporet mellem Kangerlussuaq og Sisimiut åbnet. Åbningen af den anden halvdel må vente til 2025.
Sporet mellem Kangerlussuaq og Sisimiut forventes at åbne helt i sommeren 2025. Men i weekenden åbnede de første 84 kilometer. Foto © : KNR
07. oktober 2024 15:06

Det var festligt i weekenden i Qeqqata Kommunia, da den første halvdel af det ATV-spor, der skal forbinde Kangerlussuaq og Sisimiut, åbnede.

Strækningen, der åbnede i weekenden, er de første 84 kilometer af sporet, når man kører fra Kangerlussuaq mod Sisimiut.

Åbning af hele sporet er udskudt

Åbningen af det sidste stræk, der forbinder Sisimiut og Kangerlussuaq helt, er udskudt til sommeren 2025, skriver Qeqqata Kommunia i en pressemeddelelse.

Årsagen til udsættelsen er, at et lille stykke af vejen omkring vandsøen i Sisimiut endnu ikke er sikret.

På det stykke bliver der opsat autoværn og grøfter til at afværge, så man sikrer, at vandkvaliteten i Sisimiut fortsat vil være høj.

Endnu mere udbytte af naturen

Malik Berthelsen, der er borgmester i Qeqqata Kommunia er glad for det samarbejde, der har været med den ansvarlige naalakkersuisoq, Kalistat Lund, og borgmesteren ser frem til at åbne hele sporet i 2025, så folk kan få endnu mere ud af naturen omkring Kangerlussuaq.

Tilbage i juni da de kongelige var på besøg, fik kong Frederik og prins Vincent en forsmag på de åbne vidder omkring Sisimiut, da de kørte en kort tur på sporet.

Sidste år i maj kom det frem, at anlæggelsen af hele sporet ville koste minimum 20,7 millioner kroner. Hvor meget sporet reelt er budgetteret til, oplyser Qeqqata Kommunia ikke i den seneste pressemeddelelse.

Kommunen skriver dog, at man forventer at åbne den sidste del af sporet omkring 1. juli 2025.