BILLEDER Greenpeace bruger Kerry til dansk Arktis-appel

Miljøorganisationen Greanpeace har i dag sejlet i kajakker foran Amalienborg for at få den amerikanske udenrigsminister til at tale Arktis’ sag – ikke over for dronningen men den danske regering.
Skrevet af Camilla Dam
17. juni 2016 10:19

”John Kerry, Tell Denmark to Protect the Arctic” - John Kerry Sig til Danmark, at de skal beskytte Arktis, stod der på de sorte bannere, som aktivisterne havde medbragt.

- USA har gjort vigtige fremskridt for beskyttelsen af det Arktiske Ocean, mens Danmark og Norge aktivt blokerer for nødvendige tiltag.

Læs også Kerry-besøg bekræfter Grønlands vigtighed

Læs også Politiet melder sig klar til John Kerrys besøg

- Når Kristian Jensen og John Kerry i dag sidder sammen i flyet til Grønland, har de en perfekt mulighed for at tale om, hvordan Danmark kan skifte kurs og blive en del af løsningen i stedet for en del af problemet i forhold til beskyttelse at det Arktiske Ocean, siger Magnus Eckeskog, talmand på hav, Greenpeace i Danmark.

USA’s udenrigsminister, John Kerry, var inde og hilse på dronning Margrethe, inden han skulle flyve til Grønland, hvor han får lov til at se klimaforandringerne fra tætteste hold på et lynvisit i Ilulissat.