Kerry-besøg bekræfter Grønlands vigtighed

John Kerrys besøg i Grønland bekræfter Grønlands centrale position på den globale dagsorden, mener Naalakkersuisut.
Foto © : UN Photo / Jean-Marc Ferré
Skrevet af Thomas Munk Veirum
17. juni 2016 04:50

Besøget af én af verdens mest prominente politikere - den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, er kommet i stand efter flere års arbejde fra Selvstyret og det danske udenrigsministerium.

Besøget bekræfter ifølge Naalakkersuisut Grønlands centrale rolle i Arktis og dermed den globale dagsorden.

Læs også Politiet melder sig klar til John Kerrys besøg

John Kerry kommer til Grønland i forlængelse af sit besøg i Danmark, og ifølge KNRs oplysninger lander amerikaneren i Kangerlussuaq ved 12-tiden fredag.

Her bliver han modtaget af formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq. Sammen med den danske udenrigsminister Kristian Jensen, rejser de fire politikere straks videre til Ilulissat.

Læs også John Kerry besøger Grønland

Her får de lejlighed til at holde et møde, hvor blandt andet USAs formandskabsprogram i Arktis Råd skal drøftes. Nok så vigtig vil også forsvarssamarbejdet blive vendt med fokus på Pituffik - Thule Air Base, det oplyser Selvstyret i en pressemeddelelse.

Efter mødet skal politikerne ifølge KNRs oplysninger ud at sejle med et af forsvarets skibe, hvor John Kerry med egne øjne skal se klimaforandringernes konsekvenser i Grønland.

John Kerry forlader Grønland og rigsfællesskabet igen først på aftenen fredag.