Great Greenland satser igen på Kina

Det store kinesiske marked trækker i Great Greenland, men det har vist sig vanskeligt at komme over muren og få gang i sælskindshandlen.
16. oktober 2015 05:15

Som en forførende skønhed har det kinesiske marked lokket skindsælgerne fra Great Greenland.

Det her dog været en vanskelig flirt, som flere gange har efterladt direktør Lars Berg og Great Greenland med bristede drømme og tomme ordrebøger.

Nu forsøger virksomheden sig dog igen, når de deltager i Naalakkersuisuts kommende erhvervsfremstød i Riget i Midten.

 

Skudt tilbage til start

Der var store forhåbninger, da Great Greenland indledte et samarbejde med North Atlantic Group, som blandt andet skulle sælge grønlandske sælskind til kineserne.

Det kom dog til at gå ganske anderledes, og det store eksporteventyr endte i stedet med retssager og at Great Greenland mistede hele sit danske lager på 70.000 skind.

Læs også Revisor om Great Greenland: Årsrapport ikke retvisende

Læs også NAFG afviser anklager fra Great Greenland

Samtidigt blev operationen i Kina skudt tilbage til start.

- Det må man jo så sige, at efterfølgende har det været svært, fordi det samarbejde gik jo i stykker i 2013 og dermed mistede vi alle ordre og hvad der ellers måtte være fundet på det kinesiske marked, siger Great Greenlands direktør Lars Berg og henveiser til at North Atlantic Group varetog hele operationen i Kina.

 

Svært at komme tilbage

Siden er Great Greenland gået i partnerskab med Kopenhagen Fur, som har allerede har et stort apparat i Kina.

- Men det har også været en svær proces selv for dem, som professionel skinddealer og med skoler og alt muligt andet i Kina, siger Lars Berg.

Det har altså vist sig som en længere proces at reetablere sig på det kinesiske marked, forklarer direktøren.

Han håber, at det kommende fremstød kan sætte lidt gang i tingene, og ser det som en kærkommen mulighed for at vise virksomhedens varer frem.

 

Mangler volumen

En udfordring for Great Greenland er dog, at efter de mistede deres danske lager på 70.000 skind, så mangler de faktisk volumen for at sælge i Kina.

Derfor afhænger sælskindsfremstødet i Kina af, hvor mange skind Great Greenland kan få i årene fremover. For de kinesiske krav er så store, at man simpelthen ikke kan følge med.

Direktøren forklarer, at selvom det umiddelbart lyder som et positivt problem, så er resultatet at køberne faktisk bliver væk.

- Så vi venter ligesom på, at de bliver mere købeivrige, for det har holdt lidt igen med de kinesiske kunder, siger Lars Berg.