NAFG afviser anklager fra Great Greenland

North Atlantic Fur Group afviser at skylde Great Greenland 31 millioner kroner.
11. april 2014 09:06

- Der er ikke noget at komme efter. Det siger direktør Michael Nielsen fra North Atlantic Fur Group til dagens udgave af Sermitsiaq.

Hans kommentar falder efter, at Selvstyrets skindvirksomhed Great Greenland har krævet at få i alt 31 milllioner kroner af den tidligere samarbejdspartner.

Kravet dækker over en erstatning i forbindelse med salg af skind uden garveriets vidende, manglende betaling for færdige sælskindsprodukter og så et krav om renter.

Millionkravet er den foreløbige kulmination på længere tids stridigheder om parternes økonomiske mellemværende. - En sag, der nu skal behandles af en voldgiftsret ved Sø- og Handelsretten i København.

- Vi er lodret uenige i Great Greenlands påstande, og vi ser frem til, at sagen bliver afklaret ved voldgiftsretten, siger direktør Michael Nielsen til Sermitsiaq.

Men han afviser at kommentere Great Greenlands anklager i detaljer. Han henviser til, at parterne fortsat er bundet af en bestemmelse i deres samarbejdsaftale om, at uoverensstemmelser skal behandles fortroligt og i øvrigt afgøres ved en voldgift.