Revisor om Great Greenland: Årsrapport ikke retvisende

Det var med mere end almindeligt store forbehold, at Great Greenland onsdag kunne præsentere et overskud på 5,9 millioner kroner. Det selvstyreejede selskab havde medregnet indtægter fra et sagsanlæg på 32 millioner kroner.
26. juni 2014 15:46
For at overskuddet rent faktisk kan blive bogført, er det to ting, som skal være i orden. For det første skal retssagen mod North Atlantic Fur Group vindes, og selv hvis det lykkes, så er det jo slet ikke sikkert, at North Atlantic Fur Group kan betale erstatning. 
 
 
Selskabets revisor har derfor heller ikke undladt at komme med nogle klare forbehold i forhold til regnskabet. Revisoren fra Deloitte skriver i påtegningen:
 
- Det er vores opfattelse, at årsregnskabet, bortset fra indvirkningerne af det forhold, der er beskrevet i grundlaget for konklusion med forbehold, giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling.
 
Sagt på en anden måde, så er regnskabet kun retvisende, når det er renset for de formodede indtægter på 32 millioner kroner fra sagsanlægget. Med det nye facit at årsresultatet bliver på minus 26,6 millioner kroner.
 
Skulle pengene ikke komme ind, er konklusionen klar.
 
- Vi må konstatere et tab på afregningen, forklarer Lars Berg Sørensen.
 
Som det seneste træk har Great Greenland anlagt et civilt søgsmål mod North Atlantic Fur Group, da de ikke har kunne enes om en voldgiftløsning.
 
I det hele taget er Great Greenland i en svær situation. Selskabets likviditet udgør et stort minus på 29,5 millioner kroner. Godt 12,6 millioner mere end sidste år.
 
Derfor har virksomheden ikke været nogen god forretning for ejeren det seneste år. Foruden underskuddet har selvstyret indskudt 5 millioner kroner i ekstra kapital i år, ligesom man bidrager med over 25 millioner i servicekontrakt til indhandling og administration.
 
Det hele er dog langt triste nyheder fra skindfabrikanten. På den positive side oplever Great Greenland nemlig en støt stigning i salget. Det endda på trods af, at problemerne med samarbejdspartneren har betydet, at selskabet i anden halvdel af 2013 ikke har kunne sælge fra Danmark, hvor lageret pludselig var tomt.
 
Så selvom 2013 langt fra var noget jubelår for Great Greenland, så er der lys i mørket.
 
- Det har selvfølgelig været et meget turbulent år, hvor fokus har været på nogle interne ting, men det ændrer ikke ved, at der er et gryende marked.