Grønlandsk frimærke vinder

Et frimærke fra TELE-POST med foto af en flot moskusoksetyr fra nationalparken i Nordøstgrønland har fået international anerkendelse.
Skrevet af Karsten Sommer
05. august 2014 08:45

I en afstemningskonkurrence arrangeret af det europæiske postnetværk Sepac, hvor TELE-POST er medlem, har frimærkesamlere fra hele verden kåret det grønlandske frimærke til at være det bedste af i alt af 12 nominerede Sepac-frimærker.

Biologens billede
Fotografen bag billedet er biologen Lars Holst Hansen, der er tilknyttet Zackenberg Forskningsstation i Nordøstgrønland. Han beskriver her, hvordan det lykkedes ham at tage billedet:

-  Billedet af tyren er taget ved hjælp af en såkaldt fotofælde, uden at jeg faktisk var i nærheden af dyret eller kameraet i selve optageøjeblikket.

- Jeg havde lagt mærke til, hvordan den saftige grønne vegetation i et lille vandhul blev opsøgt af et par moskusokser i juni måned, og satte så et kamera op, fortæller han.

Og det kom der altså det flotte foto ud af, som nu har vundet en frimærkepris

Grønlandske dyremotiver altid populære
Frimærkechef Allan Pertti Frandsen er meget glad for anerkendelsen:

- Hos TELE-POST er vi stolte over, at samlerne kårede vores frimærke.

- Vores erfaring fra frimærkesamlermarkedet siger os, at vores grønlandske dyremotiver altid er særligt populære og eftertragtede blandt frimærkesamlerne fra hele verden, fortæller han.