Grønland overholder stadig ikke børnekonventionen

Grønland lever ikke op til 20 af artiklerne i FNs Børnekonvention. Det er konklusionen i en rapport, hvor Børnetalsmanden gør status for børns rettigheder i Grønland i anledning af FN's internationale børnedag tirsdag.
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
20. november 2018 11:32

Grønland ikke lever op til 20 FN-artikler i Børnekonventionen, og det kalder på en sammenhængende politisk nationalplan på området, lyder opfordringen fra Børnetalsmanden.

LÆS OGSÅ Martha Lund Olsen afslører analyse om børnekonventionen

Opfordringen kommer i anledning af 25 året for at Grønland tiltrådte FN's Børnekonvention. Her har Børnetalsmanden gjort status i en rapport, der giver et samlet overblik over Grønlands udfordringer med at leve op til FN-konventionen for børns rettigheder.

- Der er nu gået 25 år siden Grønland tiltrådte FN’s Børnekonvention. En FN-konvention, som Grønland har forpligtet sig til at efterleve. Og der er da også en stigende erkendelse af problemerne i dagens Grønland, noterer Børnetalsmanden.

LÆS OGSÅ Børn i Qaanaaq efterlyser hjælp på eget sprog

Men problemernes omfang og alvor gør det nødvendigt nu at lave en langsigtet politisk løsning, siger Aviâja Egede Lynge, der mener, at det særligt er barnets ret til beskyttelse, hjælp og uddannelse, der ikke efterleves.

- På trods af gode tiltag er der fortsat for mange brandslukninger, en ofte skiftende politisk kurs, mangelfuld organisering af samarbejdet mellem myndighederne og manglende inddragelse af børn og voksne, mener hun.

LÆS OGSÅ Seksuelt misbrug er tabu og bliver ikke anmeldt

Her er de 20 artikler, som Grønland ikke lever op til ifølge Børnetalsmanden:

Foto © : MIO
Kilde: MIO