Grønland krydser fingre for råstof-optimisme

Som KNR fortalte fredag er en rekordstor grønlandsk delegation i disse dage til Toronto for at deltage i verdens største mine- og råstof-konference, PDAC.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
03. marts 2018 16:35
Versionist Mads Lynge

Den omfangsrige deltagerliste fra Grønland på PDAC er et udtryk for den optimisme og de forhåbninger, der er her i landet om at kunne tiltrække investorer.

Det vurderer en af deltagerne, Bent O. Jensen, direktør i Xploration Services, der blandt andet servicerer North American Nickel, der leder efter nikkel og andre mineraler ved Maniitsoq.

LÆS OGSÅ Grønland sender rekordstor delegation til mine-konference

Bent O. Jensen har været med på PDAC siden 2012, hvor udviklingen i minebranchen har været for nedadgående, indtil man ramte bunden i 2016.

Stor optimisme før konferrance

Men sidste år, i 2017, kunne man fornemme en spirende optimisme og i år vil det så vise sig, om optimismen holder stik, forklarer Bent O. Jensen.

- Hvis man fornemmer, at selskaberne er mere optimistiske for den kommende sæson, betyder det også, at der sker mere for Grønland: Sker der mere på verdensplan, er der en chance for, at der falder noget af til Grønland.

LÆS OGSÅ Muté suger læring og erfaring til sig på konference

Det høje grønlandske deltagerantal viser, at der er mange lokale virksomheder, der står klar, når og hvis råstofselskaberne for alvor vender blikket mod Grønland.

- Og de ønsker at byde sig ind og gøre opmærksom på, at her er en stor vifte af grønlandske virksomheder der kan levere mange former for tjenesteydelser i forbindelse med efterforskning, siger Bent Olsvig Jensen.

Mandag den 5. marts er der i samarbejde med Danmarks Generalkonsulat i Toronto arrangeret en "Greenland Day" som naalakkersuisoq Muté B. Egede åbner, hvorefter der er en lang række oplæg mulighederne ved råstofudvinding i Grønland.