Grønland krydser fingre for råstof-optimisme

Den omfangsrige deltagerliste fra Grønland på PDAC er et udtryk for den optimisme og de forhåbninger, der er her i landet om at kunne tiltrække investorer. 
Bent Olsvig Jensen fra Xploration Services Foto © : XPLORATION SERVICESGREENLAND
Skrevet af Inge S. Rasmussen
05. marts 2018 11:26

Der er grøde i råstofbranchen, og i år vil det vise sig, om optimismen holder stik, vurderer en af deltagerne, Bent O. Jensen, direktør i Xploration Services. Selskabet servicerer blandt andet North American Nickel, der leder efter nikkel og andre mineraler ved Maniitsoq. 

Bent O. Jensen har været med på PDAC siden 2012, hvor udviklingen i minebranchen har været for nedadgående, indtil man ramte bunden i 2016. 

Men sidste år, i 2017, kunne man fornemme en spirende optimisme og i år vil det så vise sig, om optimismen holder stik. 

- Hvis man fornemmer, at selskaberne er mere optimistiske for den kommende sæson, betyder det også, at der sker mere for Grønland: Sker der mere på verdensplan, er der en chance for, at der falder noget af til Grønland,  forklarer Bent O. Jensen. 

LÆS OGSÅ Grønland sender rekordstor delegation til mine-konference

Lokale virksomheder står klar

Det høje grønlandske deltagerantal viser, at der er mange lokale virksomheder, der står klar, når og hvis råstofselskaberne for alvor vender blikket mod Grønland.

- Og de ønsker at byde sig ind og gøre opmærksom på, at her er en stor vifte af grønlandske virksomheder der kan levere mange former for tjenesteydelser i forbindelse med efterforskning, siger Bent Olsvig Jensen. 

Mandag den 5. marts er der i samarbejde med Danmarks Generalkonsulat i Toronto arrangeret en "Greenland Day" som naalakkersuisoq Muté B. Egede åbner, hvorefter der er en lang række oplæg om mulighederne for råstofudvinding i Grønland.