Grønlænder i Danmark træt af offerrolle

Bloggeren Nini Almgren-Jensen er træt af, at alle grønlændere i Danmark bliver gjort til offer.
Foto © : Helle Nørrelund Sørensen/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
12. november 2015 19:59

Hun mener, at rapporten fra Institut for Menneskerettigheder er med til at give et forket billede af de mange velfungerende grønlændere, som bor i Danmark.

- Jeg blev provokeret af, at der var så mange gode råd til mig, som grønlænder, der bor i Danmark, til, hvordan jeg kunne blive hjulpet, siger Nini Almgren-Jensen til KNR.

Bloggeren er træt af eksperters anbefalinger om, at grønlændere i Danmark bør være repræsenteret i integrationsråd, og at de bør kræve at være en del af en minoritetsgruppe.

Læs også RAPPORT Grønlændere bliver diskrimineret i Danmark

Senest har synspunkterne været fremme i forbindelse med en ny rapport fra Institut for Menneskerettigheder om grønlænderes forhold i Danmark.

- Jeg synes faktisk, at dem, som skriver rapporten, har pligt til at nuancere rapportens budskab. Paradoksalt nok er de med til at stigmatisere billedet af grønlændere i Danmark ved at sige, at alle grønlændere er sådan her.

Læs også RAPPORT Grønlændere skal sidestilles med indvandrere

Hun mener, at det er forkert, at det kun er grønlændere i Danmark født af grønlandske forældre i Grønland, som optræder i rapporten. Da det ifølge Nini Almgren-Jensen ville give et andet udfald, hvis grønlændere, som er født i Danmark af grønlandske forældre, også havde været repræsenteret i undersøgelsen. 

- Jeg ville ønske, at vi også blev spurgt. På den måde ville debatten også blive en smule mere nuanceret. Jeg oplever ikke denne her stigmatisering, jeg oplever ikke denne her forskelsbehandling, siger Nini Almgren-Jensen.

Læs også Dansk minister vil sætte rigsfællesskabet på skemaet

Hun afviser ikke, at der er grønlændere i Danmark, som har brug for hjælp.

- Der er langt fra at hjælpe en gruppe mennesker, der har brug for hjælp til, at vi alle sammen alle grønlændere skal være del af et nationalt mindretal, siger Nini Almgren-Jensen.