GIF: Giv overskydende vacciner til atleter

Hvis man skal til VM, EM, de panamerikanske mesterskaber, OL eller World Cup er vi parat til at vejlede i forhold til vacciner, siger formanden for Grønlands Idrætsforbund, Nuka Kleemann.
Nuka Kleemann
Formand for bestyrelsen i Grønlands Idrætsforbund, Nuka Kleemann, undrer sig over, hvorfor man ikke kan tænke ud af boksen hos Naalakkersuisut. Foto © : Noah Mølgaard
Skrevet af Bibi Nathansen
09. juni 2021 08:02

- Hvis vi skal give de få atleter på det niveau chancen, og hvis vi skal bakke dem op, skal vi se på muligheder og tænke ud af boksen.

Det siger formand i Grønlands Idrætsforbund, Nuka Kleemann.

Grønland bliver efter planen repræsenteret, når verdens bedste crossfittere konkurrerer i USA i slutningen af juli.

40-årige Maria Grødem skal som den første grønlænder nogensinde deltage.

Men hun mangler et vaccinestik for at blive færdigvaccineret, så hun kan undgå at gå i karantæne.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq for sport om vacciner til atleter: Jeg kan ikke love noget

Det kan hun ikke få. Hun synes det er ærgerligt, at atleter ikke kan få særordninger i forhold til vacciner.

Det er formanden for Grønlands Idrætsforbund enig med.

- Hvis der er vacciner i overskud og med det in mente, at vi har stået stille i mere end et år på grund af corona, og at der nu bliver åbnet mere og mere op, mener vi fra Grønlands Idrætsforbund, at atleterne, der skal repræsentere Grønland, bør kunne få en vaccine, siger formand for bestyrelsen i Grønlands Idrætsforbund, Nuka Kleemann til KNR.

LÆS OGSÅ Crossfit-Maria kæmpede sig til overskudsvaccine

Kan du som formand for Grønlands Idrætsforbund på nogen måder hjælpe?

- Selvfølgelig hvis vi får henvendelser fra vores medlemmer. Hvis man skal til VM, EM, de panamerikanske mesterskaber, OL eller World Cup er vi parat til at vejlede i forhold til vacciner.

Hverken længere eller kortere

For første gang har sporten sin helt egen naalakkersuisoq, men når det handlet om vacciner til landets atleter, er der ikke meget hjælp at hente.

KNR har talt med naalakkersuisoq for sport, Peter Olsen (IA), der fortæller, at han ikke kan gøre noget for atleter, der skal repræsentere Grønland.

- Jeg kan desværre ikke ændre de planer og det arbejde, som formanden for naalakkersuisut og Coronasekretariatet har lagt. Kort sagt, kan jeg desværre ikke gøre noget, siger Peter Olsen til KNR.

Men det burde lade sig gøre, at give overskydende vacciner til atleterne, mener han.

- Det her bør ikke på nogen måder være et politisk spørgsmål. Den sidste historie har vist, at det godt kan lade sig gøre at vaccinere atleter, hvis der er vacciner i overskud, siger Nuka Kleemann med hentydning til Maria Grødem, der stod i kø i tre timer for at blive stukket med første vaccine.

- Historien er hverken længere eller kortere, siger Nuka Kleemann.