GE: Nye bilafgifter skader miljøet

Naalakkersuisuts forslag om at lægge høje afgifter på de populære hybridbiler er et frontalangreb på miljøet og klimaet og vores forpligtelse at bringe udledningen af CO2 ned. Det mener Grønlands Erhverv - GE. 
26. juli 2018 10:53
Versionist Connie Fontain

- Med forslaget går Naalakkersuisut til angreb på miljøet, skriver GE, der mener, at forslaget om indførsels- og motorafgifter på hybridbiler vil medføre, at salget af disse miljø- og klimavenlige biler højst sandsynligt vil gå i stå.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq vil fjerne afgiftsfritagelse

Erhvervsorganisationen konstaterer, at Naalakkersuisuts forslag vil føre til voldsomme prisstigninger på hybridbilerne.

- De vil komme til at koste cirka 75 procent mere end en benzin- eller dieselbil af samme størrelse, anslår foreningen.

I bemærkningerne til forslaget fastslår Nalakkersuisut, at man ser et stadig større antal af el- og hybridbiler i udlandet, og man venter en tilsvarende udvikling her i landet.

LÆS OGSÅ Bilimporten er røget i vejret på fem år

Naalakkersuisoq for finanser, Pele Broberg fra Partii Naleraq understreger desuden overfor Sermitsiaq.AG, at elbiler fortsat er fritaget for vægtafgiften.

- Det er vigtigt at skelne mellem elbiler og hybridbiler, siger han til netavisen.

Naalakkersuisut bemærker videre at køretøjer, som anvender alternative drivmidler, allerede i dag udgør et reelt alternativ i forhold til traditionelle køretøjer i Nuuk.

- Men ingen af disse citater viser, om man reelt har undersøgt, om salget af el- og hybridbiler rent faktisk er oppe på et niveau, der konkurrerer med benzin- og dieselbiler, skriver GE i sin kritik af forslaget.