Fra nytår er det slut med gratis goder fra arbejdet

Fra januar skal du betale A-skat af alt fra mobil og internet til rejser, som dit arbejde hidtil har betalt for dig.
Hvis du er vant til at tale i din arbejdsmobil i din fritid eller kører gratis rundt i bilen efter arbejde, fordi arbejdet betaler, ja, så skal du fra 1. januar frem med pengepungen. Foto © : Marie Kuitse
02. december 2022 11:26

Tilføjelse: Der er tilføjet et afsnit om fradrag på 5000 kroner ved B-indkomst. Det fremgik ikke i en tidligere artikel.

Hvis du er vant til at tale i din arbejdsmobil i din fritid eller kører gratis rundt i bilen efter arbejde, fordi arbejdet betaler, ja, så skal du fra 1. januar frem med pengepungen. 

Fremover vil du nemlig skulle betale A-skat af alt fra fri bil, frirejser, fri telefon, frit internet, fri kost, frit logi og måske fri bolig. 

Med loven skal du ikke længere angive goderne som B-indkomst i din selvangivelse, hvor fradraget er 5.000 kroner.

I stedet skal arbejdsgiveren fremover sørge for at registrere goderne under din A-skat, så du betaler fuld skat af goderne.

LÆS OGSÅ Atassut afviser skat på fri mobil og rejser: Jeg har sagt undskyld

Du har dog stadig pligt til selv at sikre dig, at goderne bliver korrekt registreret i din selvangivelse og angivet korrekt over for skattemyndighederne.

Loven om beskatning af frie goder blev vedtaget i december sidste år i Inatsisartut.

I oplægget til lovforslaget påpegede Naalakkersuisut, at det ofte er personer med høje indkomster, der modtager de frie goder. Forslaget er derfor et middel til at skabe mere økonomisk lighed.

Derudover vil det give landskassen en indtægt på mindst 10 millioner kroner ekstra fra 2023.