Grønlandsordføreren for Socialdemokraterne, Karin Gaardsted, vil ikke udtale sig om partiets nye samarbejde med Aleqa Hammond i Folketinget. Men ifølge hende er fortroligheden med Hammond svækket.Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Socialdemokrat: Fortrolighed med Aleqa Hammond er svækket

Socialdemokraterne fortsætter samarbejdet med Aleqa Hammond, meddeler Hammond selv. Men ifølge partiets grønlandsordfører er fortroligheden til løsgængeren svækket.

- Der vil ikke være den samme fortrolighed som løsgænger, som da hun var medlem af et parti.

​Sådan siger Socialdemokraternes grønlandsordfører Karin Gaardsted til KNR på spørgsmålet om, hvorvidt hun fortsat har tillid til Aleqa Hammond.

Det sker, efter Aleqa Hammonds sekretariat i Folketinget torsdag meddelte, at løsgængeren fortsætter som næstformand i Grønlandsudvalget på en af Socialdemokraternes plads.

  LÆS OGSÅ: Socialdemokraterne smider Aleqa på porten

Også selv om Socialdemokraterne i sidste uge meddelte, at partiet ikke længere samarbejder med Hammond, efter hun var blevet ekskluderet af Siumut:

- Dermed vil hun også skulle udtræde af den socialdemokratiske folketingsgruppe, da medlemskab heraf betinger medlemskab af Siumut, lød det fra gruppeformand for Socialdemokraterne, Henrik Sass Larsen, til DR.

 

Ordfører: Aleqa burde have trukket sig

Ifølge tirsdagens pressemeddelelse fra Aleqa Hammond er det også aftalt med Socialdemokraterne, at hun kan indtræde i Rets-, Udenrigs- og Forsvarsudvalgene foruden beholde sine hidtidige suppleantpladser i henholdsvis Det Udenrigspolitiske Nævn og Nordisk Råd, når sager om Grønland er på dagsordenen.

Karin Gaardsted, som lige nu er på udvalgstur i Grønland med Grønlandsudvalget, vil ikke udtale sig om, hvad der er forskellen på den hidtige og nuværende aftale mellem Socialdemokraterne og Aleqa Hammond. I stedet henviser hun til Socialdemokraternes ledelse.

Dog mener hun, at det havde det været mest korrekt, at Aleqa Hammond havde trukket sig fra Folketinget efter den seneste misbrugs-skandale.

 LÆS OGSÅ: Lars-Emil: Uholdbart med Aleqa i Folketinget

- Personligt er jeg af den holdning, at man bør overlade sin plads til suppleanten, hvis partiet ikke længere ønsker, at man er en del af partiet, siger Karin Gaardsted og tilføjer om samarbejdet med løsgængeren i Grønlandsudvalget:

- Det er svært at sige, hvordan samarbejdet bliver fremover. Det afhænger af, om hun (Hammond, red.) vil være aktiv, ydende og kæmpe hårdt for sin plads. 

Det har ind til videre ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Socialdemokraternes partiledelse eller hovedbestyrelsen i Siumut om det nye samarbejde med Aleqa Hammond.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt