Lars Emil: Uholdbart med Aleqa i Folketinget

Det er en uholdbar situation, at Aleqa Hammond sidder som løsgænger i Folketinget, vurderer Siumuts nestor Lars-Emil Johansen over for AG i dag.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
31. august 2016 08:34

Ifølge avisen håber den tidligere partiformand, landsstyreformand, nuværende formand for Inatsisartut, stadig at Siumut kan indtage sin plads i Folketinget.

Enten gennem et valg i utide eller gennem hvad han kalder et "fornuftigt kompromis" hvor Aleqa Hammond bliver erstattet af sin suppleant, Jens-Erik Kirkegaard.

Indtil dét eventuelt sker, råder Lars-Emil Johansen sin nuværende partiformand Kim Kielsen til at kontakte Socialdemokraternes ledelse og aftale hvordan kommunikationen skal være fremover.

- Det er ikke en holdbar situation for hverken Aleqa, Grønland eller Siumut. Der er ingen parlamentariske muligheder for at komme af med hende, men man kan jo godt have drøftelser med folk, siger Lars-Emil Johansen til AG og spørger retorisk:

- Hvem skulle have fordele af det her, ud over at Aleqa får sin månedsløn?

Siumut fornyede sin samarbejdsaftale med Socialdemokraterne på sommermødet i Qaqortoq i juli måned. Aftalen indeholdt blandt andet et øget samarbejde mellem partiernes sekretariater.

Denne uge opfordrede Siumuts bagland i Qaasuitsup Kommunia Aleqa Hammond til at trække sig fra posten i Folketinget.