Lars Emil: Uholdbart med Aleqa i Folketinget

Det er en uholdbar situation, at Aleqa Hammond sidder som løsgænger i Folketinget, vurderer Siumuts nestor Lars-Emil Johansen over for AG i dag.

Ifølge avisen håber den tidligere partiformand, landsstyreformand, nuværende formand for Inatsisartut, stadig at Siumut kan indtage sin plads i Folketinget.

Enten gennem et valg i utide eller gennem hvad han kalder et "fornuftigt kompromis" hvor Aleqa Hammond bliver erstattet af sin suppleant, Jens-Erik Kirkegaard.

Indtil dét eventuelt sker, råder Lars-Emil Johansen sin nuværende partiformand Kim Kielsen til at kontakte Socialdemokraternes ledelse og aftale hvordan kommunikationen skal være fremover.

- Det er ikke en holdbar situation for hverken Aleqa, Grønland eller Siumut. Der er ingen parlamentariske muligheder for at komme af med hende, men man kan jo godt have drøftelser med folk, siger Lars-Emil Johansen til AG og spørger retorisk:

- Hvem skulle have fordele af det her, ud over at Aleqa får sin månedsløn?

Siumut fornyede sin samarbejdsaftale med Socialdemokraterne på sommermødet i Qaqortoq i juli måned. Aftalen indeholdt blandt andet et øget samarbejde mellem partiernes sekretariater.

Denne uge opfordrede Siumuts bagland i Qaasuitsup Kommunia Aleqa Hammond til at trække sig fra posten i Folketinget.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt