VIDEO Koalitionsparti imod høj hellefiskekvote

28.500 tons hellefisk. Det er, hvad Naalakkersuisut har besluttet sig for at sætte kvoten på til næste år - 8.200 ton højere end, hvad biologerne anbefaler.
Skrevet af Nûno Isbosethsen
02. december 2015 14:06

Deres anbefaling lyder på 20.300 ton. Politikerne er meget delte i deres holdning til den forhøjede kvote.

- Vi synes, at det er for højt, og det er en for stor et risiko at løbe, når man sætter fangstkvoten så meget over den biologisk, anbefalede mængde. Bestanden kan kollapse.

- Koalitionen består af flere partier, og netop derfor kan vi ikke få alt, som vi vil have det, siger Michael Rosing fra Demokraterne.

Læs også VIDEO Torskekvote vækker bekymring hos biologerne

Men oppositionspartiet Partii Naleraq bifalder kvotesættelsen.

- Vi har ikke noget imod kvotefastsættelsen og støtter den, fordi vi godt kan se, at kvoterne blev fastsat, uden at hellefiskebestanden er i fare. Det er tryghedsskabende for både fiskerne og os, siger formanden for Partii Naleraq, Hans Enoksen.

Men den mening deler de ikke hos det andet oppositionsparti.

- Hvis der skal ske kvoteforhøjelser, så bør det kun ske, så længe det er forsvarligt. For hvis vi skal fastsætte kvoten til næste år så meget over biologernes anbefalinger, må vi også huske på, at vi således kan skabe problemer for de næstkommende år, siger Ane Hansen fra Inuit Ataqatigiit.

Læs også Afgift på hellefisk er vedtaget

Men fra Siumuts side er der fuld opbakning.

- Naalakkersuisuts kvotefastsættelse støtter vi fuldt ud fra vores side. Hvorfor det? Hele ideen med det er at kunne fiske uden alle de konstante pauser. Og det er helt i tråd med ideen med at udvikle vores økonomi, siger Nikolaj Jerimiassen.