Danske partier kritiserer regeringen: Forbud mod afbrænding af Koranen er indgreb i ytringsfriheden

Der falder ikke i god jord hos flere partier på Christiansborg, at den danske regering vil lave et forbud mod afbrænding at Koranen foran ambassader i Danmark.
Flere partier i Folketinget er imod regeringens plan om at lave et forbud mod afbrænding af Koranen foran ambassader i Danmark. Foto © : Scanpix
31. juli 2023 09:55

Regeringen får ikke bred opbakning fra Folketingets partier i ønsket om at finde 'juridiske værktøjer' til at hindre afbrændingen af Koranen foran ambassader i Danmark.

Formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, skriver på Facebook, at han ikke støtter, at nogle "meget få personer brænder Koranen af".

- Men når alt kommer til alt, må vi spørge os selv: Hvad kæmper vi for? Jeg kæmper for, at man må tænke, tale og udtrykke frit. Jeg kæmper for, at andre må sige ting, jeg er uenig i.

- Lars Løkke og regeringen mener åbenbart ikke det samme, skriver han.

Også formanden for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, mener, at regeringen er med til at indskrænke ytringsfriheden i Danmark.

Og han bliver bakket op af Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne.

- Vi skal stå urokkelig fast på ytringsfriheden for ellers skrider hele det fundament, vores samfund er bygget på, skriver hun på Facebook.

SF, Enhedslisten og Radikale Venstre har endnu ikke kommenteret på regeringens plan.

Administrerende direktør i brancheorganisationen Dansk Industri (DI), Lars Sandahl Sørensen, skriver på Twitter, at regeringens forsøg på at bremse koranafbrændingerne foran ambassader i Danmark er klogt.

Mange danske virksomheder oplever nemlig tab i deres salg til muslimske lande på grund af historierne om afbrændingen af koraner i Danmark.

Den danske udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) har indkaldt Folketingets udenrigsordførere til en briefing om situationen mandag morgen klokken 10 dansk tid.