Ane Lone Bagger: Forældre skal støtte deres børn under uddannelse

Forældre bør i højere grad støtte deres børn under deres uddannelse. Det mener naalakkersuisoq for uddannelse. Hvis de gør det, vil børn være mere mere uddannelsesparate, når de forlader skolen, mener Ane Lone Bagger.
Foto © : Pressefoto
16. marts 2019 11:48

Omkring 2.800 af de grønlandske unge mellem 17 og 25 år var hverken i uddannelse eller på arbejdsmarkedet ved udgangen af 2017, viser tal fra Naalakkersuisut.

Det betyder, at hver tredje af landets unge står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet. Naalakkersuisoq for uddannelse Ane Lone Bagger mener, at forældrene har et stort ansvar for den situation.

 - Man kan forestille sig, at når noget skal lykkes, om det er folkeskolen, uddannelse eller gymnasiet, så kan de unge opnå mere, når deres forældrene deltager mere, siger hun.

Folkeskolen har også et ansvar

Ifølge Naalakkersuisoq er det dog ikke kun forældre, der er skyld i, at så mange af de unge ikke kommer videre.

Ane Lone Bagger mener, at de begrænsede kundskaber, folkeskolen giver videre til børnene, også har indfltydelse på, at de unge ikke kommer videre.

Derfor vil hun arbejde for, at de unge  tilbydes erhvervsrettede kundskaber, som eksempelvis indenfor fiskeri og tømrerfaget, inden de forlader folkeskolen.

- De unge skal forlade folkeskolen fra 12. klasse med en vis grad af erhvervsrettede kundskaber, siger naalakkersuisoq for uddannelse, siger Ane Lone Bagger.