Foto: Free/Colourbox/arkiv

FN’s klimatopmøde starter mandag i Bonn

Mandag indleder FN sin årlige klimakonference, hvor Paris-aftalen fra 2015 skal genbekræftes. Grønland deltager ikke i konferencen.

Det er denne gang den tyske storby Bonn, der danner rammerne om klimakonferencen COP23. Her bliver hovedopgaven at få landene bag Paris-aftalen fra 2015 til at genbekræfte aftalen.

En aftale, som Grønland har valgt at stå uden for.

LÆS OGSÅ Vittus: Klimaaftalen er unfair for Grønland

Men der er sket meget, siden klimaaftalen for to år siden forpligtede landene til at reducere deres CO2-udslip, så klodens opvarmning holdes under 2 grader siden industrialiseringens indtog.

Dels har USA som en af de helt store spillere i verdens CO2-udledning besluttet at trække sig fra aftalen. Det træder formelt i kraft fra november 2020.

LÆS OGSÅ Grønland forstærker Tusks billede af klimaforandringerne

En del af opgaven i Bonn bliver derfor at fordele regningen for USA’s udtrækning, da de rige lande har lovet at yde 100 mia. dollar om året til klimastøtte til ulandene fra 2020.

Derudover har en rapport i sidste uge fra FN’s Miljøprogram fastslået, at selv om alle lande bag Paris-aftalen lever op til kravene, vil klimaet i gennemsnit være mindst tre grader varmere ved næste århundredskifte.

Den danske klimaminister deltager fra 14. til 16. november, mens Grønland ikke sender repræsentanter til klimatopmødet, oplyser Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i Danmark.

LÆS OGSÅ Lilleholt forstår Grønlands dilemma

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!