Flyforbindelse mellem Grønland og Jylland er en succes

Den nye rute mellem Kangerlussuaq og Billund er tre måneder inde i flyvningen allerede en succes. Det fortæller både Air Greenland og Greenland Travel.
Flere fly kan måske komme på vingerne mellem Grønland og Jylland, da den nye forbindelse mellem Kangerlussuaq og Billund er blevet en succes. Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Kim Hinrichsen
02. juli 2023 10:36

I efteråret meldte Air Greenland ud, at de nu åbnede op for en ny forbindelse mellem Kangerlussuaq og Billund.

Og selvom selskabet kun har fløjet på ruten siden 29. marts, er ruten allerede nu – tre måneder inde i flyvningen – en succes.

Det fortæller Air Greenlands kommercielle direktør, Henrik Søe:

- Indtil videre er vi glade for det antal passagerer, som har været med ruten og vi har fået rigtigt mange positive tilbagemeldinger fra kunderne, siger han.

Jysk brok betød ny forbindelse

Inden åbningen af den nye rute havde Air Greenland i flere år fået brok fra jyske kunder, som var trætte af en ekstra rejsedag, når de ville besøge Grønland.

Men en markedsundersøgelse viste især, at også mange grønlændere gerne ville besøge familie og venner i det jyske. Og det fik Air Greenland til at tænke i nye baner:

- Det kunne vi jo imødegå, hvis vi rejste fra Billund. Så vi er glade, kunderne er glade, og rejsebureauerne har også været meget, meget positive og har bakket rigtigt op om det, siger han.

Rejsebureauet Greenland Travel, som er et selskab under Air Greenland, har nærmest ikke nået at åbne for den nye forbindelse. Alligevel kan de allerede nu kalde ruten for en succes:

- Der har været stor interesse for det produkt, og det er faktisk udsolgt på nuværende tidspunkt, siger Peter Bastrup, som er administrerende direktør i Greenland Travel.

Måske flere forbindelser i fremtiden

Grundet den store interesse kan Air Greenland allerede nu – efter bare et par måneder – melde ud, at der også bliver fløjet mellem Kangerlussuaq og Billund i fremtiden.

Og så er det heller ikke helt usandsynligt, at der måske bliver åbnet op for flere forbindelser i Jylland, fortæller Henrik Søe:

- Vi gør jo tingene i den rækkefølge, hvor det er økonomisk forsvarligt. Men hvis vi ser en stigende interesse, kunne vi godt finde på at udvide med forbindelse til Aalborg, og vi har da allerede tanker om at udvide sæsonen mellem Grønland og Billund, siger han.